Reparatie van defecte Scheuten PV-panelen verloopt vlot

Nadat de reparatiemethode in augustus door de autoriteiten is goedgekeurd kwamen de panelen vlot bij YPS binnen.

Gepubliceerd: 13 november 2013

Klanten en installateurs zijn er nu van overtuigd dat de reparatie echt noodzakelijk is. De reparatiemethode is een zeer degelijk procedé. De gecertificeerde monteurs werken aan de lopende band. We weten dat zeer veel panelen in binnen- en buitenland nog niet zijn gerepareerd.

Waarom repareren? Er is wel degelijk een brandgevaar. Van alle honderden panelen die reeds zijn gerepareerd hadden diverse panelen een gedeeltelijk gesmolten junction box. Onlangs is er in Italië nog een brand geweest. Deze brand laat nog eens zien hoe gevaarlijk de situatie is.

Waarom is november het moment om te repareren? Het jaargetijde is nu uitstekend. De zon schijnt nu minder hevig en de panelen kunnen gerust worden verwijderd. Het opbrengstverlies is nu immers minimaal.

Wij raden eigenaren van de bewuste Scheuten panelen met klem aan om de reparatie uit te voeren ook al lijkt het alsof er nu niets aan de hand is. Het duurt een aantal jaren voordat de fout zich zover heeft ontwikkeld dat er een gevaar kan ontstaan. De meeste panelen zijn rond 2009 al geproduceerd. Juist nu begint de fout zich meer en meer te manifesteren.

Door toepassing van de gecertificeerde reparatiemethode kunnen de defecte panelen van Scheuten Solar weer veilig functioneren en nog vele jaren dienst doen. De Scheuten panelen die gerepareerd moeten worden zijn: Modellen P6-48, P6-54, P6-60, P6-66 (diverse vermogens) met een junctionbox van het type Solexus.

Nogmaals de voordelen van de gecertificeerde reparatiemethode op een rij:
- Reparatie van de betreffende PV-panelen is goedkoper dan het gehele paneel te vervangen.
- Reparatieproces is door de autoriteiten aanvaard.
- Door Suncycle gecertificeerde ervaren teams voeren de reparatie uit.
- Geen rendementsverlies door slechte contacten.
- 2 Jaar garantie op de reparatie.

YPS is reeds vele jaren specialist in duurzame energie en heeft door intensieve training de status van Suncyle partner Benelux verworven. De reparatiemethode kan bij YPS worden aangevraagd en kan in de Benelux worden toegepast.

Voor meer informatie of het aanvragen van een aanbieding kunt u contact opnemen via: scheuten@yps.be of kijk op site www.yps.be.

Publicatiedatum: 13 november 2013.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.