ABB verdeelsysteem MISTRAL65

Nieuwe IP65 verdelers van ABB kenmerken zich door fraai design en installatiecomfort.

Gepubliceerd: 12 maart 2014

Met de nieuwe serie System pro E comfort MISTRAL65 introduceert ABB verdelers voor industriële-, commerciële- en woonomgevingen. Naast een esthetisch fraai design onderscheidt de serie zich door comfort en flexibiliteit tijdens het installeren en tal van nieuwe features. De System pro E comfort MISTRAL65 serie sluit naadloos aan op een grote variëteit aan ABB-producten, zoals installatieautomaten, aardlekschakelaars, schakelaars, overspanningsbeveiligingen, e.d.

Esthetisch en flexibel

De nieuwe serie verdeelsystemen is vervaardigd van een halogeenvrije (GWT650), recyclebare thermoplast en wordt geleverd in IP65-uitvoering. Door het zeer brede leveringsprogramma is er voor nagenoeg iedere toepassing een passende uitvoering leverbaar. Opvallend designelement is de transparante, petrol-kleurige deur die fraai contrasteert met de grijze behuizing (RAL7035). Naast transparant zijn de deuren ook leverbaar in ingetogen, ondoorzichtige uitvoering in de kleur van de behuizing. Door de grote openingshoek van 180° is de binnenzijde altijd goed bereikbaar en kunnen componenten eenvoudig worden geïnstalleerd of vervangen. Door het volledig symmetrische ontwerp kan de deur links- of rechtsopenend worden gemonteerd. De deuren zijn voorzien van een ergonomische handgreep met snelsluiting. Voor nog meer veiligheid kan optioneel voor een slot worden gekozen.

Opvallend detail is de transparante, petrolkleurige deur die een openingshoek van 180 graden heeft.

Ruim en comfortabel

Aan de binnenzijde biedt het nieuwe verdeelsysteem van ABB ruimte aan maximaal 72 modules. In de 12- en 18-module uitvoeringen bestaat de mogelijkheid tot het creëren van één extra module, door het verwijderen van de pre-cuts in de afdekplaten. Met deze eenvoudige en compacte oplossing biedt ABB de mogelijkheid om onvoorziene uitbreidingen snel te kunnen realiseren.

Bij het openen van de deur valt direct de grote interne ruimte op. Voor het vastzetten en geleiden van de kabels zijn kabelclips en -openingen aanwezig zodat kabels snel en eenvoudig met ty-raps aan de behuizing kunnen worden vastgezet. Het frame zelf heeft twee DIN-railposities, zodat zowel standaard als niet-standaard apparaten van verschillende dieptes uitgelijnd geïnstalleerd kunnen worden. Bij de uitvoeringen met meervoudige rijen kan aan de boven- of onderzijde meer ruimte worden gecreëerd door de afstand tussen de DIN-rails te verkleinen van 150 naar 125 mm.

Aan de zijkant van de verdelers zijn uitsparingen aangebracht voor in- en uitgaande bekabeling; ideaal in het geval meerdere verdelers naast elkaar worden gemonteerd. Deze in- en uitgangen voor kabels zijn uiteraard ook aan de boven- of onderzijde mogelijk. Aan de binnenzijde kunnen ook boven en onder diverse snap-on klemblokken worden geïnstalleerd, deze klemmenblokken zijn beschikbaar in een steek- of schroefbare uitvoering.

Gemakkelijk te combineren

De nieuwe serie is probleemloos te combineren met een uitgebreid aanbod aan ABB-accessoires, waaronder blinde inzetstukken en frontelementen waarin onder meer besturingsknoppen en indicatieverlichting kunnen worden verwerkt.

Meer informatie: www.abb.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.