Comfort Plus parels isoleren tot 13 procent beter dan traditionele EPS-isolatiekorrels

Nieuwbouwwoningen in Gemert als eerste in Nederland voorzien van nieuwe isolatieparels.

Gepubliceerd: 14 oktober 2010

Hoog wooncomfort en een lage energierekening. Met dat doel voorziet de Brabantse woningcorporatie Goed Wonen vijf nieuwbouw seniorenwoningen van de nieuwste technieken voor energiebesparing. Naast isolerende dakplaten met geïntegreerde zonnepanelen (Unidek SolarTherm), driedubbel glas en extreem hoge vloerisolatie, worden de wanden geïsoleerd met een nieuw soort isolatieparels, Comfort Plus parels. Dat maakt dit het eerste Nederlandse nieuwbouwproject met Comfort Plus parels.

De vijf woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Kalkhoven in Handel (gemeente Gemert), dat Goed Wonen vanaf juli 2010 samen met bouwbedrijf Raaijmakers uit Gemert realiseert. Dit plan bestaat uit 21 woningen met een landelijke uitstraling door de metselwerkdetails en de natuurstenen afwerking.

Hoge isolatiewaarden

Het inspuiten van nieuwbouwwoningen met isolatieparels is bijzonder, want dat gebeurde tot nu toe alleen bij bestaande woningen. Door deze techniek te gebruiken in een nieuwbouwproject, verkort Goed Wonen de bouwtijd aanzienlijk. Unidek levert in dit project de Platinum parels. Comfort Company voegt daar vervolgens een door hen ontwikkeld, milieuvriendelijk bindmiddel aan toe, waardoor de Comfort Plus isolatieparel onstaat. Zo ontstaat een massieve en homogene massa die niet inzakt en vormvast is.
De titaniumkleurige Comfort Plus parel isoleert tot 13% beter dan de traditionele, witte, parel. Niet alleen zorgen de Comfort Plus parels voor een hoge en constante isolatiewaarde, de parels voeren ook de waterdamp uit de woning naar buiten af.

2.500 woningen

Woningcorporatie Goed Wonen verhuurt en beheert zo'n 2.500 woningen en andere verhuureenheden in de gemeente Gemert-Bakel, verspreid over de kernen Bakel, De Mortel, De Rips, Elsendorp, Gemert, Handel en Milheeze.

Ook bouwt en ontwikkelt Goed Wonen verschillende nieuwbouwprojecten, zoals het genoemde Kalkhoven.

Meer informatie: www.unidek.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.