..........
shadow_fix

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk

Verbouwen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid voor energiebesparing. Een bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

Verbouwen levert op deze manier winst op voor het milieu én de portemonee. De Verbouwwijzer (www.verbouwwijzer.nl) helpt om goed voorbereid aan uw verbouwing te beginnen en geeft bovendien toegang tot de energiesubsidiewijzer.

Na-isoleren van woningen is al jaren bezig aan een gestage opmars. Het effect van isolatiemaatregelen is groot, maar de drempel om te gaan investeren is hoog. Door de financiële steun van de overheid is het nu gemakkelijker om de drempel te nemen. De investering is nu eerder terugverdiend.


De site www.verbouwwijzer.nl helpt u bij het maken van een goed doordacht stappenplan voor uw verbouwing, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Via de website of op aanvraag zijn acht folders aan te vragen: Aanbouw, Badkamer en keuken, Dak en dakgoot, Dakraam en dakkapel, Indeling van de woning, Isoleren, Kozijnen en Serre. Iedere Verbouwwijzer bespreekt van één soort klus de belangrijkste punten waar de huiseigenaar met verbouwplannen keuzes in moet maken. Zoals welke maatregelen tijdens de verbouwing straks energiebesparing opleveren en of u voor uw verbouwing een bouwvergunning nodig heeft. De Verbouwwijzer biedt bovendien een checklist zodat u goed voorbereid een gesprek met uw aannemer kunt aangaan.

De Verbouwwijzers zijn succesvol gebleken. Jaarlijks wordt de site geactualiseerd en inmiddels hebben de verbouwwijzers ruim 300.000 bezoekers getrokken sinds de start in 2005. De Verbouwwijzer is een samenwerking tussen Vereniging Eigen Huis, BouwGarant, SBR en Milieu Centraal.

Door bij uw verbouwing rekening te houden met energiebesparende maatregelen kunt u in aanmerking komen voor subsidies. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer via www.verbouwwijzer.nl om een overzicht te krijgen van subsidiemogelijkheden van de rijksoverheid, uw provincie en uw gemeente. 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam