Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk

04 november 2009
Verbouwen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid voor energiebesparing. Een bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.
LEES VERDER

Verbouwen levert op deze manier winst op voor het milieu én de portemonee. De Verbouwwijzer (www.verbouwwijzer.nl) helpt om goed voorbereid aan uw verbouwing te beginnen en geeft bovendien toegang tot de energiesubsidiewijzer.

Na-isoleren van woningen is al jaren bezig aan een gestage opmars. Het effect van isolatiemaatregelen is groot, maar de drempel om te gaan investeren is hoog. Door de financiële steun van de overheid is het nu gemakkelijker om de drempel te nemen. De investering is nu eerder terugverdiend.


De site www.verbouwwijzer.nl helpt u bij het maken van een goed doordacht stappenplan voor uw verbouwing, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Via de website of op aanvraag zijn acht folders aan te vragen: Aanbouw, Badkamer en keuken, Dak en dakgoot, Dakraam en dakkapel, Indeling van de woning, Isoleren, Kozijnen en Serre. Iedere Verbouwwijzer bespreekt van één soort klus de belangrijkste punten waar de huiseigenaar met verbouwplannen keuzes in moet maken. Zoals welke maatregelen tijdens de verbouwing straks energiebesparing opleveren en of u voor uw verbouwing een bouwvergunning nodig heeft. De Verbouwwijzer biedt bovendien een checklist zodat u goed voorbereid een gesprek met uw aannemer kunt aangaan.

De Verbouwwijzers zijn succesvol gebleken. Jaarlijks wordt de site geactualiseerd en inmiddels hebben de verbouwwijzers ruim 300.000 bezoekers getrokken sinds de start in 2005. De Verbouwwijzer is een samenwerking tussen Vereniging Eigen Huis, BouwGarant, SBR en Milieu Centraal.

Door bij uw verbouwing rekening te houden met energiebesparende maatregelen kunt u in aanmerking komen voor subsidies. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer via www.verbouwwijzer.nl om een overzicht te krijgen van subsidiemogelijkheden van de rijksoverheid, uw provincie en uw gemeente. 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

DMJOP
Benieuwd wat de duurzame verbeteringen voor uw gebouw zijn en wat de kosten hiervoor zijn?

ZOEKSUGGESTIES