Lamikon LongLife++ passiefkozijn

Eerste passiefprojecten met Lamikon LongLife++ passiefkozijn zijn opgeleverd.

Gepubliceerd: 07 maart 2014

Het Lamikon LongLife++ kozijn dat sinds 2010 op de markt is, is ontwikkeld vanuit de vraag van de markt om woningen beter te isoleren. Het is een kozijn van 100% FSC-hout met een zeer hoge isolatiewaarde. Met driedubbel glas en een isolerende muuraansluiting wordt deze waarde nog verder aangescherpt. Dit maakt het kozijn uitermate geschikt voor passief bouwen. De eerste projecten met dit Lamikon-passiefkozijn zijn inmiddels opgeleverd. Een renovatieproject in Hoek van Holland is momenteel in uitvoering.

Duurzame zekerheid

Het eerste passiefproject waarbij het Lamikon LongLife++ kozijn is toegepast is het passiefgebouw van Bio Base Europe inTerneuzen, dat in opdracht van Heijmans Zeeland is gerealiseerd. Dit project is geheel op basis van de passiefhuisnorm uitgevoerd. Met Lamikon LongLife++ kozijnen met naar buiten draaiende ramen. En met zekerheid voor de opdrachtgever: vanaf engineering tot en met inspectie & onderhoud worden de Lamikon-principes toegepast, voor een periode van 10 jaar. Dat is duurzame zekerheid ten top!

Ook voor particulieren

Ook particuliere opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor energiezuinig bouwen. Voor twee particuliere opdrachtgevers zijn inmiddels ook Lamikon-passiefkozijnen gemonteerd. Betere isolatie betekent immers minder energieverbruik (en een lagere CO2-uitstoot).

Van F-label naar A++-label

Van een groot renovatieproject van 52 woningen in Hoek van Holland zijn de eerste woningen in uitvoering. De woningcorporatie heeft scherpe eisen gesteld aan de isolatie van de gebouwschil en heeft milieubezwaren tegen het gebruik van kunststof. Door toepassing van het Lamikon LongLife++ kozijn, een uitgekiende gevelisolatie en een duurzame installatie met onder andere zonnepanelen wordt er een sprong gemaakt in energielabel: van F-label naar A++-label!

Meer informatie: www.lamikon.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.