Dimanin beste middel tegen groene aanslag (Consumentenbond april 2009)

Voor het verwijderen van groene aanslag in de tuin is Dimanin® Blauw van Bayer Garden – ook al verkrijgbaar onder de nieuwe naam Dimanin® Ultra – het beste middel.

Gepubliceerd: 31 maart 2009

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond, waarvan de complete resultaten zijn na te lezen in de Consumentengids van april 2009. Dimanin Blauw behaalde zowel voor reinigend vermogen als voor het totale testoordeel met afstand de meeste punten in vergelijking met negen andere producten. Bij gebruik op betontegels is Dimanin het enige product waarbij de tegels nog maandenlang schoon blijven.

Loon naar werken

Dimanin verwijdert niet alleen groene aanslag (wieren of algen), maar voorkomt ook dat de aanslag weer snel terugkeert. Hoewel de Consumentenbond het gebruik van de aanslagverwijderaar redelijk arbeidsintensief noemt, voegt de organisatie daar in één adem aan toe dat de tuinliefhebber daarvoor beslist loon naar werken krijgt: 'Dimanin Blauw (…) blijkt het beste schoon te maken van allemaal.'

Langdurig schoon

Behalve Dimanin zijn nog zeven andere producten plus twee huismiddeltjes (soda en groene zeep) getest. Geen van de negen andere producten slaagde erin om tegels langdurig goed schoon te krijgen. Alleen op houten vlonders waren er enkele producten die het resultaat van Dimanin benaderden. Maar ook daarvoor gold dat de met Dimanin behandelde vlonders er het langst mooi bleven uitzien. De langdurige werking wordt door de Consumentenbond dan ook geprezen. Op de houten vlonders krijgt Dimanin - samen met twee andere producten - na twaalf weken nog steeds een goed testoordeel, terwijl op de tegels alleen Dimanin na drie maanden nog een goed effect geeft.
Aan al deze resultaten hangt in vergelijking tot de andere producten geen duur prijskaartje: slechts € 0,05 per vierkante meter te reinigen oppervlak. Soda en groene zeep zijn uiteraard het goedkoopst, maar van alle andere producten is er maar één dat een cent goedkoper is; de overige producten zijn dus niet alleen minder goed, maar ook nog eens (veel) duurder.

Dimanin® Blauw van Bayer Garden en zijn opvolger Dimanin® Ultra zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde tuinvakhandel. Dimanin® Ultra bevat geen kleurstoffen meer. De rest van de formule - en dus ook de goede werking - is ongewijzigd. De consumentenadviesprijzen per flacon met doseerdop bedragen € 13,25 voor 500 ml (voldoende voor 250 m2) en € 21,95 voor 1000 ml (voldoende voor 500 m2).

Meer informatie: www.bayergarden.nl

Publicatiedatum: 30 maart 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.