Het effect van zonwering op de waarde van uw woningen

De laatste jaren is men steeds meer bezig om minder energie te gebruiken bij het gebruik van gebouwen.

Gepubliceerd: 24 februari 2012

Naast energiegebruik is ook duidelijk geworden dat comfort net zo belangrijk is. Hierdoor is er ook eindelijk goed gekeken naar de oververhitting in woningen.

Dat wil zeggen dat binnen de EPC normen zonwering een positieve waardering krijgt. Ondanks dat het niet direct een energiebesparing geeft, voorkomt het grotendeels de opwarming van de steeds beter geïsoleerde huizen van tegenwoordig. De EPC wordt uitgedrukt in een getal. Dit getal heeft men bij de start gezet op 1 en zal in 2020 op 0 moeten staan. Dat wil zeggen dat de nieuwbouw-woningen die in 2020 worden gebouwd energieneutraal zullen zijn. De huidige minimale norm is 0,6. Zonwering kan daar in het beste geval 0,08 aan bijdragen. Kortom een bijdrage van meer dan 10%.

Voor Schellekens & Schellekens redenen om samen met Hunter Douglas het Full Screen Serviceplan te ontwikkelen: een totaal concept van advies tot en met onderhoud en natuurlijk vervanging van zonwering. Op de site www.fullscreenservice.nl is alle informatie over dit concept te vinden.

Publicatiedatum: 24 februari 2012

Meer informatie: www.fullscreenservice.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.