Knauf: nieuwe inblaasmethode maakt Supafil nog veelzijdiger

Om een oplossing te bieden voor de na-isolatie van spouwmuren met een beperkte voeghoogte tussen de buitengevelstenen, heeft Knauf Insulation een methode ontwikkeld om via kleinere boorgaten minerale wol in te blazen.

Gepubliceerd: 03 juni 2012

Dit maakt de duurzame inblaaswol Supafil niet alleen de meest hoogwaardige, maar ook de meest veelzijdige oplossing voor het na-isoleren van spouwmuren.

Het product Knauf Insulation Supafil behaalt de hoogste (constante) isolatiewaarde op gebied van minerale wol, met betrekking tot na-isolatie van spouwmuren, met een lambda waarde van maar liefst 0,034 W/m.K. Dankzij het verfijnde, unieke productieproces, ontstaat een waterafstotende witte wol, die zacht aanvoelt. De hoogwaardige thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen in combinatie met het behoud van het uiterlijk van de woning of het gebouw waarin het wordt toegepast, maakt Supafil uitermate geschikt voor renovatie toepassingen.

Supafil wordt al jaren lang succesvol toegepast via een gecertificeerd systeem met een inblaas spuitmond van 22 mm en is hiermee uitgegroeid tot de beste oplossing voor het na-isoleren van spouwmuren. Supafil voldoet aan de hoogste binnenluchtkwaliteit eisen van de Indoor Air Comfort Gold Standard van Eurofins. Dankzij alle gunstige eigenschappen, is Supafil in Nederland al in meer dan 20.000 huizen ingeblazen in 2011.

Om het aanzicht van de gevel intact te houden, ook bij huizen met smallere voegen, heeft Knauf Insulation onder toezicht en met goedkeuring van IKOB-BKB en het College van Deskundigen voor de na-isolatie, een nieuwe methode ontwikkeld. Met deze unieke methode wordt de minerale wol ingeblazen via een spuitmond met een diameter van slechts 17 mm. Tijdens de verwerking, zijn kleinere boorgaten benodigd, waardoor de buitengevelsteen niet zal beschadigen.

Dankzij de uitbreiding met deze nieuwe werkwijze, biedt Knauf Insulation met Supafil een hoogwaardige, veelzijdige na-isolatie oplossing. Afhankelijk van de woning, kan er gekozen worden voor de meest optimale, gecertificeerde methode. Supafil biedt bij verwerking met beide methoden, een grote diversiteit aan voordelen:
- Het uiterlijk van de woning en/of gebouw blijft intact;
- Snel en eenvoudig te verwerken door een gecertificeerde verwerker in iedere buitentemperatuur;
- Uitstekende, constante isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur van de woning of het gebouw;
- Het product draagt zorg voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken.

Meer informatie: www.knaufinsulation.nl.

Publicatiedatum: 4 juni 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.