Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Elektrische auto opladen bij uw appartement

24 maart 2014
Oplaadpunten voor elektrische auto's op parkeerplaatsen in de VvE.
LEES VERDER

Oplaadpunten VvE

Nu de populariteit van elektrisch rijden toenneemt, krijgen steeds meer VvE's de vraag of er op de parkeerplaats bij het appartementencomplex oplaadpunten voor elektrische auto's aangelegd kunnen worden. De VvE heeft hierbij twee keuze: individuele installaties aanleggen of gaat men toch voor een gemeenschappelijke installatie.

Brochure oplaadpunt

Er zal sowieso een besluit genomen moeten worden over het eventuele aanleggen van de oplaadpunten en de daarvoor geldende voorwaarden. Om VvE te helpen bij de juridische die hierbij komen kijken, hebben Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de brochure 'Een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het terrein van de Vereniging van Eigenaren, Hoe werkt dat’?' gemaakt. Deze brochure is hier te vinden: In beide gevallen zal de ALV een besluit moeten menen over de aanleg van de installatie en de voorwaarden die daarbij gelden. Voor veel VvE’s en beheerders is de aanleg van oplaadpunten een nieuw fenomeen waar zij mee moeten leren omgaan. Om VvE’s voor te lichten over de juridische aspecten van de besluitvorming bij de aanleg van oplaadpunten, hebben de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de brochure 'Een oplaadpunt voor elektrische auto's op het terrein van de Vereniging van Eigenaren, Hoe werkt dat'?' samengesteld. Deze brochure is hier te lezen.

Of lees hier meer over oplaadpunten bij uw appartement: Koudwatervrees VvE'ss staat aanleg oplaadpunt te vaak in de weg.

Publicatiedatum: 24 maart 2014

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!