Elektrische auto opladen bij uw appartement

Oplaadpunten voor elektrische auto's op parkeerplaatsen in de VvE.

Gepubliceerd: 24 maart 2014

Oplaadpunten VvE

Nu de populariteit van elektrisch rijden toenneemt, krijgen steeds meer VvE's de vraag of er op de parkeerplaats bij het appartementencomplex oplaadpunten voor elektrische auto's aangelegd kunnen worden. De VvE heeft hierbij twee keuze: individuele installaties aanleggen of gaat men toch voor een gemeenschappelijke installatie.

Brochure oplaadpunt

Er zal sowieso een besluit genomen moeten worden over het eventuele aanleggen van de oplaadpunten en de daarvoor geldende voorwaarden. Om VvE te helpen bij de juridische die hierbij komen kijken, hebben Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de brochure 'Een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het terrein van de Vereniging van Eigenaren, Hoe werkt dat’?' gemaakt. Deze brochure is hier te vinden: In beide gevallen zal de ALV een besluit moeten menen over de aanleg van de installatie en de voorwaarden die daarbij gelden. Voor veel VvE’s en beheerders is de aanleg van oplaadpunten een nieuw fenomeen waar zij mee moeten leren omgaan. Om VvE’s voor te lichten over de juridische aspecten van de besluitvorming bij de aanleg van oplaadpunten, hebben de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de brochure 'Een oplaadpunt voor elektrische auto's op het terrein van de Vereniging van Eigenaren, Hoe werkt dat'?' samengesteld. Deze brochure is hier te lezen.

Of lees hier meer over oplaadpunten bij uw appartement: Koudwatervrees VvE'ss staat aanleg oplaadpunt te vaak in de weg.

Publicatiedatum: 24 maart 2014

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.