Nederlandse Gietasfalt Organisatie

Gietasfalt is een product dat voor vele doeleinden te gebruiken is, sterk is in een dunne laag, 100% vloeistofdicht is, een lange levensduur heeft en altijd een kleine mate van elasticiteit heeft.

Gepubliceerd: 29 oktober 2013

De Nederlandse Gietasfalt Organisatie is een vereniging van gietasfaltverwerkende bedrijven die tot doel heeft om meer bekendheid te geven aan de toepassingen van gietasfalt en om een goede verwerking van het materiaal te bevorderen.

Parkeerdak of dek

De leden van de Nederlandse Gietasfalt Organisatie (NGO) maken voornamelijk parkeerdakafwerkingen met het product gietasfalt. Met gietasfalt kunnen zowel losliggende als volledig hechtende systemen worden gemaakt. Een parkeerdakafwerking is per definitie een waterdichte afwerking. Veelal wordt de fout gemaakt om te spreken over een parkeerdek waar men een parkeerdak bedoelt. Indien men spreekt over een parkeerdek hoeft dit niet per definitie een waterdichte vloer te zijn. Een parkeerdak dient wel waterdicht te zijn. Parkeerdakafwerkingen onderscheiden zich in geïsoleerde en niet geïsoleerde systemen.

Eindafwerking

Gietasfalt kan worden afgewerkt door in de bovenste laag:

- Zand in te schuren;
- Gebroken Nederlandse steen in te strooien;
- Mandurax in te strooien.

Details

Voor een perfect eindresultaat is een juiste uitwerking van randen, opstanden, hemelwaterafvoerputten, afschotplan, gebouwdilatatie’s en andere details van cruciaal belang, de leden van de NGO adviseren u graag hierover.

Geïsoleerde parkeerdakafwerking

Isolatie onder een parkeerdakafwerking vergt een grote inspanning van opdrachtgever, ontwerper en uitvoerende partijen. Om te komen tot een verantwoorde keuze voor een blijvend goed systeem, adviseren wij u om deze keuze in vroegtijdig stadium te maken. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat u daarbij verantwoord te adviseren.

Renoveren of grootonderhoud

Zowel oude gietasfaltdaken als oude tegeldaken moeten worden onderhouden of zelfs worden gerenoveerd, gietasfalt is voor het renoveren van dit soort daken een prima product!

Ambacht

Het aanbrengen van gietasfalt is één van de weinig overgebleven ambachten in de Nederlandse bouwwereld. Gietasfalt wordt verwerkt door een ploeg mensen van ca. zeven man/vrouw groot. Het warme gietasfalt wordt aangevoerd per vrachtwagen waarop een speciale roerwerkketel staat. Een persoon tapt het gietasfalt uit deze roerwerkketel in een kubel op wielen. De kubel op wielen wordt met handkracht geduwd naar de plaats waar het gietasfalt moet komen te liggen. De man achter de kubel, de tipper, legt een ril gietasfalt neer van ca. 300 mm en ca. 60 mm dik. Vervolgens zal de strijker deze ril verdelen over een gelijkmatige dikte van ca. 30 mm dikte en ca. 600 mm breed. Om deze productie in een continue voortgang te houden zijn er meestal twee tippers en twee strijkers nodig. Om het gietasfalt af te werken staan er aan weerszijden van het werkvak twee strooiers, welke in het nog warme gietasfalt gebroken steen strooien. Indien de werklocatie niet direct aan de openbare weg ligt worden er gietasfaltdumpers ingezet, welke het gietasfalt op temperatuur houden tot op de locatie.

Meer informatie: www.ngo-gietasfalt.nl.

Leden van de Nederlandse Gietasfalt Organisatie zijn:

- Orion Speciale Technieken EU b.v.
- SBO b.v.
- Bruil Specialistische Bouwtechnieken b.v.
- Smits Neuchâtel Bouw b.v.
- Smits Neuchâtel Infrastructuur b.v.
- Dick Suykerbuyck b.v.

 

 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.