..........
shadow_fix

Triflex in parkeergarage Nieuwegein

Het parkeerdak, van 2583 vierkante meter, is uitgevoerd in Triflex DFS systeem, de twee bovenste hellingbanen, in totaal 180 vierkante meter, in Triflex DFS-R systeem.

Bijna alle auto's in de vernieuwde binnenstad van Nieuwegein gaan ondergronds; de parkeergarage naast de Kunstcluster is een uitzondering. Daar wordt bovengronds geparkeerd. Deze bovengrondse parkeergarage, met een commerciële plint, is net als het Kunstcluster, ontworpen door Frits van Dongen, van de Architecten Cie.

Het 'parkeerblok' oogt als een groene long in de stenen stad. Het is een CO2-neutrale parkeergarage, de eerste in Europa. Dat groene karakter is o.a. bereikt door aan de pleinkant van de zeven lagen tellende parkeergarage een vier meter brede ontsluitingszone te ontwerpen met bamboe in bakken. In dit 'verticaal park' bevinden zich de liften en de trap. De parkeerlagen krijgen aan deze kant bovendien glazen balustrades met een groene bamboeprint. Het groene karakter wordt 's avonds nog eens versterkt door groene ledverlichting.

Een cascadetrap baant zich een weg naar boven/beneden door de zes meter hoge bamboebeplanting. De bamboe is volgens de architect simpel bij te houden. Het wordt een zes meter hoge soort die groen blijft en maar eens in de zoveel tijd hoeft te worden bijgeknipt. De parkeergarage geeft niet binnendoor toegang tot het theater zodat bezoekers vanuit de lift en vanaf de trap het Stadsplein oplopen en zo het nieuwe centrum ervaren. De bovengrondse garage is een splitlevel garage van tweemaal zes bouwlagen. Er wordt inpandig geparkeerd, en op het dak.

Bron: Stedebouw & Architectuur

Meer informatie: www.triflex.nl en www.stedebouwarchitectuur.nl

Publicatiedatum: 28 maart 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Parkeren geen probleem

  parkeren

  Naast het fileprobleem is het tekort aan parkeerplaatsen de grootste ergernis van de automobilist. Ook bij appartementencomplexen klinkt de roep om extra parkeergelegenheid steeds vaker.

 • Parkboulevard Rotterdam

  parkeren

  Direct bij het Marconiplein is men momenteel bezig met het bouwen van een multifunctioneel gebouw met een bijzonder herkenbare en opvallend 'scherpe' architectuur.

 • Parkeergarage gerenoveerd met systeem Triflex

  parkeren

  Vloeren parkeergarage voorzien van Triflex DCS-C systeem

 • Parkeer voor de deur!

  parkeren

  Op dit moment rijden er meer dan zeven miljoen auto's in Nederland. Hier komen dagelijks 200 auto's bij. Hierdoor neemt niet alleen de autodrukte toe, ook wordt het steeds lastiger om een parkeerplaats te vinden.

 • Het stukje buiten

  balkon

  Balkons bepalen het uitzicht van een gebouw en verhogen de verkoopwaarde aanzienlijk. Het balkon vormt een belangrijk onderdeel van de appartementen omdat de vraag naar woonruimtes met balkon ofwel buitenruimte groot is.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam