Triflex in parkeergarage Nieuwegein

Het parkeerdak, van 2583 vierkante meter, is uitgevoerd in Triflex DFS systeem, de twee bovenste hellingbanen, in totaal 180 vierkante meter, in Triflex DFS-R systeem.

Gepubliceerd: 27 maart 2012

Bijna alle auto's in de vernieuwde binnenstad van Nieuwegein gaan ondergronds; de parkeergarage naast de Kunstcluster is een uitzondering. Daar wordt bovengronds geparkeerd. Deze bovengrondse parkeergarage, met een commerciële plint, is net als het Kunstcluster, ontworpen door Frits van Dongen, van de Architecten Cie.

Het 'parkeerblok' oogt als een groene long in de stenen stad. Het is een CO2-neutrale parkeergarage, de eerste in Europa. Dat groene karakter is o.a. bereikt door aan de pleinkant van de zeven lagen tellende parkeergarage een vier meter brede ontsluitingszone te ontwerpen met bamboe in bakken. In dit 'verticaal park' bevinden zich de liften en de trap. De parkeerlagen krijgen aan deze kant bovendien glazen balustrades met een groene bamboeprint. Het groene karakter wordt 's avonds nog eens versterkt door groene ledverlichting.

Een cascadetrap baant zich een weg naar boven/beneden door de zes meter hoge bamboebeplanting. De bamboe is volgens de architect simpel bij te houden. Het wordt een zes meter hoge soort die groen blijft en maar eens in de zoveel tijd hoeft te worden bijgeknipt. De parkeergarage geeft niet binnendoor toegang tot het theater zodat bezoekers vanuit de lift en vanaf de trap het Stadsplein oplopen en zo het nieuwe centrum ervaren. De bovengrondse garage is een splitlevel garage van tweemaal zes bouwlagen. Er wordt inpandig geparkeerd, en op het dak.

Bron: Stedebouw & Architectuur

Meer informatie: www.triflex.nl en www.stedebouwarchitectuur.nl

Publicatiedatum: 28 maart 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.