Feestelijke oplevering fase 1 voor bewoners Zeeheldenbuurt

Op donderdag 28 januari wordt de 1e fase van de Zeeheldenbuurt in het oude Dorp van Zoetermeer officieel opgeleverd. Tegelijkertijd openen we ook de ontmoetingsruimte in seniorencomplex Livorno aan de Van Galenstraat.

Gepubliceerd: 24 januari 2010

Wethouder Frans Muijzers is uitgenodigd om samen met Jenny Commandeur, directeur Vestia Zoetermeer de officiële handeling te verrichten.

Vestia Zoetermeer bouwt in totaal 152 woningen in het Dorp. In de eerste fase zijn 42 woningen gerealiseerd. En in de tweede en derde fase van het Dorp worden nog 110 woningen gebouwd.

Woningen met een uitstraling die past in de omgeving

Op 24 april 2008 startte Vestia Zoetermeer officieel met de bouw van de 1e fase van de Zeeheldenbuurt. Deze fase bestaat uit 27 appartementen voor senioren aan de van Galenstraat en 15 eengezinswoningen aan de Kortenaerstraat en de Witte de Withstraat. Architectenbureau Molenaar & van Winden Architecten uit Delft maakte het ontwerp en bouwbureau WEBA B.V. uit Naaldwijk zorgde voor de uitvoering. Het was een enorme klus, die voor veel bewoners uit de Zeeheldenbuurt voor overlast heeft gezorgd. Nu, ruim anderhalf jaar later, zijn alle woningen uit de 1e fase opgeleverd en mag het resultaat er zijn. Het zijn prachtige woningen geworden met een uitstraling die past in karakteristieke Dorp.

De nieuwbouw sluit aan bij het beleid van Vestia om te zorgen voor keuze in wonen, waarbij zij veel investeert in het vernieuwen van buurten en wijken. De vernieuwing heeft bijgedragen aan het feit dat veel 55-plussers de mogelijkheid kregen door te stromen in hun vertrouwde wijk van een eengezinswoning naar een appartement.

Opening ontmoetingsruimte

In deze fase is in het nieuwe seniorencomplex Livorno een ontmoetingsruimte voor bewoners gerealiseerd. Nu hoeven de bewoners van Livorno de deur niet meer uit voor een gezellig praatje of een leuke activiteit. Vestia wil dat deze ruimte de bewoners een gezellige ontmoetingsplek biedt. Voor bewoners is de officiële oplevering van de 1e fase en de opening van de ontmoetingsruimte het moment waarop ze de ruimte voor het eerst in gebruik kunnen nemen. 

Start 2e fase

Maandag 4 januari 2010 startte de voorbereidingen voor de sloop van de 2e fase van de Zeeheldenbuurt. Fase 2 betreft twee rijtjes aan de Karel Doormanlaan (tussen de Kortenaerstraat en Van Speykstraat), twee rijtjes aan de Van Speykstraat, twee rijtjes aan de Banckertstraat en drie rijen aan De Ruyterstraat (het gedeelte tussen de Van Speykstraat en de Piet Heinstraat).
In totaal worden er 59 eengezinswoningen gebouwd, waarvan 54 huur- en 5 koopwoningen. Daarvan worden 19 eengezinswoningen verhuurd aan bewoners die doorstromen uit Fase 3 van de vernieuwing van het Dorp. De bouw van de 2e fase wordt net als de 1e fase gerealiseerd door Bouwbureau WEBA B.V. uit Naaldwijk.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.