VvE-cursussen

Als lid en zeker als bestuurslid van een VvE krijg je te maken met zaken waar je in het dagelijks leven misschien nauwelijks naar omkijkt.

Gepubliceerd: 27 februari 2015

Meld je je aan als vrijwilliger, ben je ineens boekhouder van de VvE. Of technicus. Daar moet je ook maar verstand van hebben. Anders is er altijd nog een cursus. Als lid en zeker als bestuurslid van een VvE krijg je te maken met zaken waar je in het dagelijks leven misschien nauwelijks naar omkijkt. Techniek, geldzaken, jaarverslagen, communicatie, het lijkt wel of je ineens overal verstand van moet hebben. Maar wat nou als je dat niet hebt? Dan zijn er speciale cursussen. Hier vindt u de belangrijkste bij en naast elkaar in een schema. Dat is makkelijk vergelijken. Maar voor u verder leest vragen we u eerst pen en papier te pakken en op te schrijven wat u  precies wilt leren en wat u van een cursus verwacht.

Denk daarbij aan zaken als:
- soort onderwijs: klassikaal of online?
- individueel of in groepsverband?
- intensiteit: hoe vaak? hoe lang?
- locatie: thuis of moet u ervoor op pad?
- diepgang: hoeveel wilt u weten? Alleen de grote lijnen of ook de details?
- uw eigen achtergrond: wat weet u allemaal al?

Om het u nog makkelijker te maken kunt u via Appartement & Eigenaar een online kennistest doen. Beantwoord de vragen en ontdek direct welke kennis u paraat heeft en waar nog wel wat bijgespijkerd kan worden. Ga hiervoor naar www.vvezelftest.nl.

VvE Centraal

SPECIALISATIE: online cursussen waarmee u in uw eigen tijd, vanuit huis meer kunt leren over het reilen en zeilen van een VvE.

AANBOD:
basiscursus – waar krijg je als VvE lid mee te maken? Hoe functioneert een VvE?
vervolgcursus – gaat dieper in op het functioneren van de VvE in de praktijk
technisch onderhoud - voor mensen zonder technische achtergrond die meer inzicht willen hebben in het technische onderhoud van het appartementencomplex woonfraude – herkennen, voorkomen en aanpakken.

LOCATIE: online vanuit huis.
NIVEAU: MBO.
PRIJZEN: variërend van € 12,95 tot € 195,- inclusief BTW.

Kjenning

SPECIALISATIE: klassikaal uw kennis vergroten, zowel op
locatie als aan huis.

AANBOD: opleidingen gericht op zowel nieuwe VvE-leden, als ook verdiepingscursussen voor bestuursleden. Deelnemers ontvangen een naslagwerk waarin alle informatie van de cursus of opleiding in terug te lezen is.

LOCATIE: regio Utrecht
NIVEAU: het opleidingsniveau varieert afhankelijk van de opleiding van MBO tot HBO.
PRIJZEN: vanaf € 545,-.

EXTRA: de opleidingen kunnen ook ‘in company’ en als maatwerk specifiek op uw wensen toegespitst aangeboden worden.

VvEBelang

SPECIALISATIE: klassikaal uw kennis vergroten, zowel op
locatie als aan huis.

AANBOD: een 3-daagse vakopleiding VvE Beheer en Bestuur en een 13-daagse praktijkopleiding VvE Beheer.

LOCATIE: Utrecht en Breukelen
NIVEAU: het opleidingsniveau varieert afhankelijk van de opleiding van MBO tot HBO.
PRIJZEN: variërend van € 1.325,- tot € 3.950,- inclusief verblijfkosten en cursusmateriaal, exclusief BTW.

VvE Servicenet


SPECIALISATIE: klassikaal als eigenaar de algemene kennis over het reilen en zeilen van een VvE vergroten, of als bestuurslid uw kennis verdiepen. Zowel op locatie als in huis.

AANBOD: Voorlichting voor aspirant-kopers van een appartement, een introductiemodule voor eigenaren over hoe een VvE functioneert en met welke verplichtingen eigenaren te maken krijgen, een module voor bestuurders over specifieke bestuurszaken zoals begrotingen, verzekeringen, jaarverslagen en -rekeningen en het meerjarenonderhoudsplan, en verdiepingscursussen op financieel/administratief gebied en met betrekking tot techisch beheer.

LOCATIE: Rotterdam en Eindhoven
NIVEAU: MBO
PRIJZEN: op aanvraag
EXTRA: bestuursleden hebben de mogelijkheid diverse losse modules te volgen over specifieke thema’s binnen de onderwerpen Financieel & Administratief en Technisch.

Wij horen graag van u

Heeft u een opleiding, cursus of workshop gevolgd om uw VvE-kennis te vergroten? Dan horen we graag over uw ervaringen. Bij wie heeft u de cursus gevolgd? Voldeed de cursus aan uw verwachtingen? Hoe heeft u deze aanbieder gevonden? Of mist u juist mogelijkheden om uw kennis te vergroten, heeft u de juiste aanbieder nog niet gevonden? Wat verwacht u van een opleiding of cursus? Wij brengen het allemaal in kaart en delen uw ervaringen, zodat toekomstige cursisten daar hun voordeel mee kunnen doen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.