Voorkom woninginbraak

Het is niet ondenkbaar dat er in uw appartement wordt ingebroken.

Gepubliceerd: 18 april 2018

Ruim negentig procent van de inbraken wordt door gelegenheidsinbrekers gepleegd, blijkt uit politie-onderzoek. Om deze inbrekers geen kans te geven, is het van groot belang dat de woning goed wordt beveiligd. Hier lees je tien tips om je appartement beter te beveiligen. Belangrijk daarbij zijn op de eerste plaats goede sloten. Dit klinkt logisch, maar niet iedereen is zich daarvan bewust.

Goede beveiliging van het huis begint met veiligheidssloten met sluitkom, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinders . Wanneer één van deze producten ontbreekt, is de beveiliging al niet meer effectief. Ook adviseert men het gebruik dievenklauwen voor naar buiten draaiende deuren en ramen of maak gebruik van veiligheidscharnieren met ingebouwde dievenklauwen. Niet iedereen denkt er aan om na een verhuizing alle cilinders in de woning te vervangen. En dat terwijl de vorige bewoner meerdere kopieën van de sleutels kan hebben laten maken.

Voorkom onbewoonde indruk

Buitenverlichting schrikt al een hoop gelegenheidsinbrekers af. Want hoe meer licht, hoe sneller het opvalt dat er iets niet in de haak is. Een lamp met schemerschakelaar, die automatisch aan gaat als het donker wordt, biedt hierbij uitkomst. Wanneer het donker wordt, gaat de lamp vanzelf aan. Met tijdschakelaars of een draadloos schakelsysteem zorgt u er voor dat voldoende lampen aan zijn in de woning. Zo wordt voorkomen dat het huis er onbewoond uitziet. Leg ook geen huissleutel neer onder de deurmat of een bloempot. Dat klinkt logisch, maar veel mensen doen het toch.

Andere tips  zijn: berg klimmaterialen zoals ladders op. Kliko's en tuinmeubilair kunnen ook worden gebruikt als klimmateriaal. En tot slot: voorkom een onbewoonde indruk van het huis door post die tijdens de vakantie wordt bezorgd, uit de brievenbus te laten halen.

Beveiligings top 10

1. Beveilig deuren compleet
2. Plaats dievenklauwen
3. Vervang de sloten (cilinders) na een verhuizing
4. Sluit je appartement goed af
5. Gebruik buitenverlichting
6. Goed sleutelbeheer. Maak niet te veel kopieën van sleutels.
7. Berg klimmaterialen op
8. Voorkom een onbewoonde indruk van het huis
9. Laat lampen in de woning aan en denk ook aan de bovenverdieping
10. Laat geen bericht achter op de deur of op het antwoordapparaat/de voicemail, waarop vermeld staat dat er niemand thuis is

Verder wordt er tegenwoordig veel gebruikgemaakt van camerabeveiliging. En dat geeft ook zeker een veilig gevoel. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden in verband met privacy. Lees hier meer over camerabewaking.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.