Welke vloer is geschikt voor een appartement?

Het kiezen van een nieuwe vloer kan een behoorlijke klus zijn, het aanbod is namelijk ontzettend groot en dat maakt het er juist niet eenvoudiger op.

Gepubliceerd: 03 oktober 2023

Woont u bijvoorbeeld in een appartement of gaat u binnenkort verhuizen, dan is het fijn om te weten welke vloeren allemaal geschikt zijn om in een appartement te leggen. Welke vloeren dit allemaal zijn en wat de belangrijkste eigenschappen zijn, dat leest u hieronder in deze blog.

Pvc is op dit moment een erg populaire vloer en zie je steeds in meer huishoudens, voornamelijk door de vele positieve eigenschappen. Eén van de belangrijkste eigenschappen van pvc is dat het materiaal geluiddempend is en dat maakt deze vloer uitermate geschikt als vloerbedekking in een appartement. Daarnaast zijn pvc vloeren makkelijk in onderhoud, is het een sterk materiaal en kan het tegen een stootje en dat maakt het ook meteen een duurzame keuze. Ook kan pvc goed gecombineerd worden met vloerverwarming, mits de juiste ondervloer wordt gekozen. Pvc vloeren zijn tegenwoordig in heel veel verschillende uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar en voor ieder zijn of haar smaak zit er wel wat bij.

Tapijt

Wellicht is tapijt wel de meest geschikte vloer voor een appartement. Uiteraard is tapijt zeer geluiddempend, het is lekker zacht en warm aan de voeten maar toch kiezen steeds minder mensen voor tapijt. Het wordt vaak toch gezien als ouderwets, terwijl er tegenwoordig echt prachtig tapijt wordt gemaakt en in bepaalde interieurs kan het zeker een toevoeging zijn. Tapijt is bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer of voor op de trap.

Linoleum

Ook een zeer geluiddempende vloersoort is linoleum. Dit is een vloer dat gemaakt wordt van vlas, olie en jute. Het is een duurzaam materiaal, het is erg slijtvast en het is in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Het is wel een vloer dat vaak door een professioneel bedrijf gelegd moet worden. wel zou u kunnen kiezen voor een linoleum tegel die werkt met een kliksysteem waardoor die wel vrij eenvoudig zelf te leggen is.

Laminaat

Ook laminaat kan gebruikt worden in een appartement, zorg wel dat u op de hoogte bent van de geluidsnormen die gelden in uw gebouw. Vaak is 10db een eis, dit houdt in dat de laminaatvloer en/of de ondervloer een geluidsdoorgifte met 10db reduceert. Het is belangrijk om hier aandacht aan te schenken, dit kan een hoop geluidsoverlast voor de buren voorkomen. Laminaat is niet per se heel geluiddempend maar heeft wel andere fijne eigenschappen zoals betaalbaarheid, een groot aanbod, makkelijk te onderhouden en het is goed zelf te leggen.

Dit zijn de meest gekozen en geschikte vloeren voor een appartement en zoals u hebt kunnen lezen is het altijd belangrijk om vooral rekening te houden hoe geluiddempend het materiaal is bij het kiezen van de juiste vloer. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld pvc vloeren of laminaat, Floorlife is een aanbieder met een groot assortiment en bekijk of er een verkooppunt in de buurt is.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.