Woont u in een appartement?

Met deze tips maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Gepubliceerd: 15 januari 2022

Uw knusse huiskamer inrichten vraagt soms wat creativiteit. Met een comfortabele bank en een eettafel bent u soms al een heel eind op weg om de beschikbare vierkante meters te vullen. En dan hebt u nog niet eens na kunnen denken over een wandmeubel, waar u ook nog uw tv op kunt neerzetten. Gelukkig kunt u met een paar simpele tips uw huis optimaal inrichten, waardoor u alles om uw heen hebt wat u nodig hebt, en toch een ruimtelijk gevoel houdt.

Kies voor transparante kasten

Ook in een kleine ruimte kunt u de illusie van een zitgedeelte en een eetgedeelte realiseren, zonder dat u hierdoor beperkt wordt in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een open kast die u als roomdivider gebruikt. Hiermee laat u het licht door van de ramen die aan de kant van uw zitkamer zijn en u hebt bij de eettafel niet het gevoel dat u in een kleine gesloten ruimte zit. U kijkt bovendien nog van verschillende kanten tegen de kastinrichting aan dus hier kunt u bijvoorbeeld kleurrijke accessoires neerzetten voor een speels accent.

Houd uw inrichting luchtig

Zware meubels in huis geven u al snel het gevoel dat de ruimte te klein is. Probeer dat dus te voorkomen. Wil u toch graag een grote bank, kies er dan voor om deze in het midden van de muur te plaatsen, zodat er aan weerskanten nog ruimte overblijft. Dit oogt ruimtelijk. Een groot dressoir kan ook veel plaats innemen. Kies daarom liever voor een paar kleinere kastjes en zet uw tv niet op de kast, maar hang deze bijvoorbeeld aan de muur met een tv beugel. U hebt daardoor meer ruimte voor kleine accessoires en het onderbreekt het volume van de meubels.

Hang uw tv aan de muur

Zeker als u houdt van een groot beeldscherm, kan een tv een echte blikvanger in uw woonkamer zijn. Als u dan niet zoveel ruimte hebt, dan is het lastig om een goede plek hiervoor te vinden. Met een tv beugel is dat gemakkelijk op te lossen. U hangt de tv met een tv beugel strak tegen de muur. Dat kan recht tegenover de bank zijn, dat ziet er in een kleine ruimte symmetrisch en rustgevend uit. Maar u kunt er ook voor kiezen om de tv beugel op een andere plek te hangen, waar hij minder in het oog springt. Of u hangt de tv centraal tussen uw eet- en zitkamer. Kies in dat geval voor een tv beugel die u van de muur af kunt halen en kunt kantelen en draaien. U hebt met dit type tv beugel een hele flexibele oplossing, waarbij u tv kunt kijken vanaf elke plek in uw kamer, terwijl u toch een opgeruimd en ruimtelijk gevoel houdt.

Wees creatief

Tot slot kunt u eens nadenken om meubels te laten maken die niet alleen comfortabel zijn, maar ook nog functioneel. Kies bijvoorbeeld voor een bank waarbij u extra opbergruimte onder de zitting laat maken. Dat scheelt weer een kast die u niet in de kleine ruimte hoeft te zetten. Ideaal als u bijvoorbeeld in een tiny house woont. En uw tv had u toch al met een tv beugel aan de muur hangen, dus daar hebt u de kast sowieso niet voor nodig.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.