Zo doet u er alles aan om uw appartementen goed te isoleren

Als eigenaar van een appartement zijn er allerlei zaken waar u aan moet denken om mee te kunnen komen met de laatste ontwikkelingen. Zo is het door de energie- en klimaatcrisis steeds belangrijker geworden om een appartement te verduurzamen.

Gepubliceerd: 19 juli 2023

Een van de beste manieren om dit te doen, is door uw appartementen goed te isoleren. Dit zal u namelijk op de lange termijn veel geld schelen en ook nog eens de waarde van uw appartement verhogen. Daarom geven we u in deze blog enkele pijlers zodat u weet wat u aan moet pakken voor een beter geïsoleerd appartement.

Denk aan de vloer

In de eerste plaats is het van groot belang om aan de isolatie van uw vloer te denken. Het is namelijk vrij eenvoudig voor warmte om via de vloer uw appartement te verlaten wanneer deze niet goed is geïsoleerd. Daarbij zijn er meerdere opties die u met deze klus kunt combineren om deze isolatie nog meer te verbeteren. Denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van vloerverwarming of via een plek als Sparo.nl tapijttegels boven op uw vloer te laten leggen. Op deze manier weet u zeker dat de vloer uitstekend is geïsoleerd.

De spouwmuren aanpakken

Een appartement kan goed worden geïsoleerd door de spouwmuren aan te pakken. Dit houdt in dat de ruimte tussen de buitenste en binnenste lagen van een muur wordt opgevuld met isolatiemateriaal zoals schuim of glasvezel. Goed geïsoleerde muren kunnen helpen om een consistente temperatuur binnen de eenheid te houden, waardoor energie en geld worden bespaard op verwarmingskosten en airco. Wees dan ook slim door dit gedeelte van het appartement aan te pakken.

Voor een dikker glas kiezen

Verder kan een appartement goed geïsoleerd worden door te kiezen voor dikker glas, omdat dit ervoor zorgt dat er minder warmte wordt overgedragen van de externe omgeving naar het interieur van het appartement. Dit zorgt voor een comfortabelere leefruimte door het handhaven van een constante temperatuur en helpt om het energieverbruik te verminderen. Meestal is HR++ hierbij de beste optie, maar overleg altijd met een expert om de juiste keuze te kunnen maken.

Isolatiepanelen voor het plafond

Tot slot is het installeren van isolatiepanelen voor het plafond van een appartement is een eenvoudige en effectieve manier om isolatie toe te voegen aan een ruimte. Isolatiepanelen voor het plafond kunnen helpen om de hoeveelheid thermische energie overdracht tussen de binnen- en buitenruimtes van het appartement te verminderen, wat resulteert in een betere temperatuurregeling. Daarnaast kan het ook geluidsniveaus van buitenaf verminderen, door te fungeren als een effectieve geluidsbarrière. De installatie van isolatiepanelen kan daarom leiden tot een grotere energie-efficiëntie in de binnenruimte en een verbeterd comfort voor de bewoners van uw appartement.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.