4 tips om de waarde van jouw appartement te verhogen

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een appartement te verhogen. Het is slim om hierover na te denken

Gepubliceerd: 22 november 2023

Zeker wanneer je van plan bent om het appartement te verhuren of binnen aanzienlijke tijd te verkopen. Als je meer voor het appartement wil ontvangen, moet je er ook voor zorgen dat de waarde van het appartement hier ook naar is. Maar wat wil de huurder of koper tegenwoordig graag zien? Wat maakt dat zij akkoord gaan met een hogere prijs? In dit artikel hebben we de vier belangrijkste dingen op een rij gezet.

 1. Verduurzamen met kunststof kozijnen

  De gemiddelde Nederlander vindt het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken. Stiekem worden we hiertoe ook wel een beetje gedwongen. De overheid stimuleert ons aan alle kanten om meer op het milieu te letten. Daarnaast moeten we door bijvoorbeeld de huidige energieprijzen ook wel zuiniger omgaan met energie om zo de kosten te drukken.

  Deze verandering zien we ook duidelijk terug in waar kopers en huurders op letten wanneer ze een appartement bekijken. Het is belangrijk dat deze zo energiezuinig mogelijk is. Dat er duurzame keuzes zijn gemaakt. Met het plaatsen van bijvoorbeeld kunststof kozijnen in combinatie met het juiste glas, creëer je een hoge isolerende waarde in huis en geniet men van meer wooncomfort en een lagere energierekening. Dit kan dus een goede investering zijn om de waarde van jouw appartement snel te verhogen en deze aantrekkelijker te maken op de huidige markt.

 2. Een mooi balkon

  De meeste mensen die op zoek zijn naar een appartement, hechten extra veel waarde aan het balkon. Dat kan ook niet anders. Het buitenleven is nou eenmaal erg belangrijk. Als je geen tuin hebt, is het prettig als er wel een ander plekje is waar je lekker buiten kunt verblijven. Investeer daarom zeker in het balkon en zorg ervoor dat deze er niet alleen netjes en uitnodigend uitziet, maar dat hij ook van alle gemakken is voorzien. Dit geeft direct meerwaarde aan het appartement.

 1. Modern interieur

  Bij het verhuren van een appartement is het ook belangrijk dat het interieur klopt. Natuurlijk is interieur heel persoonlijk, maar voor een modern interieur is bijna iedereen wel te porren. Het is in elk geval belangrijk dat de meubels er goed uitzien en van goede kwaliteit zijn. Dat de basis klopt. Probeer dus niet alleen één geheel te vormen, maar zorg er ook voor dat de muren netjes in de verf staan en er aan goede raambekleding is gedacht. Het appartement moet helemaal klaar zijn om in te trekken.

 1. Vervang de keuken en/of badkamer

  De keuken en badkamer zijn misschien wel de belangrijkste ruimtes in huis. Deze worden veelvuldig gebruikt en bieden extra veel wooncomfort. Daarom is het belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn. Als de badkamer en keuken in jouw appartement nogal verouderd zijn, dan doe je er goed aan om deze te vernieuwen. Dit creëert direct een flinke waardeverhoging.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.