4 tips om je appartement met weinig budget verkoopklaar te maken

Er is al een paar jaar een ware gekte op de woningmarkt in Nederland.

Gepubliceerd: 03 mei 2022

Hoewel deze oververhitting sinds de oorlog in Oekraïne iets is afgenomen, is het nog steeds een heel interessante tijd om uw appartement te verkopen.

Om uw appartement zo snel mogelijk te verkopen, is het aan te raden om het pand hier en daar wat op te frissen. Wilt u dat het liefst met zo weinig mogelijk budget doen? Geen zorgen - dat is mogelijk. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het vernieuwen van het deurbeslag en ga voor neutrale kleuren in het appartement. In dit artikel leest u er meer over.

1. Neutrale kleuren werken beter bij verkoop huis

Wanneer u een hele uitgesproken smaak hebt voor de inrichting van uw huis is het goed om te weten dat het grootste deel van de mensen die op zoek is naar een huis misschien niet van uw stijl houdt. Hoewel het in tijden van gekte op de woningmarkt niet zo snel gebeurt, kan het net de doorslag geven voor mensen om het niet te doen. Dat lijkt vreemd, maar dat is het niet. Kleuren kunnen namelijk veel betekenen voor mensen. Waar de één dol is op een felroze muur in de woonkamer moet de ander er niet aan denken.

Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk felle kleuren in uw appartement te verwijderen. Een pot witte of beige verf is gelukkig niet heel duur, dus mocht u over een muur in een felle kleur beschikken dan is het zeker aan te raden om daar even overheen te verven. Misschien vindt u dat zelf minder mooi, maar voor de verkoop zal dit beter werken. Dat geldt ook voor meubels en woonaccessoires. Natuurlijk is het onzin om er nieuwe meubels in te zetten, maar u kunt wel gaan voor kussens en andere decoratie in een neutrale kleur.

2. Investeer in nieuw deurbeslag voor frisse look

Waar je ook zeker aan moet denken, is om goed te kijken naar de deuren en het deurbeslag in uw huis. Veel mensen letten hier niet op wanneer ze hun huis willen verkopen. Dat is zonde, want daar kunt u juist veel mee zonder dat u veel geld kwijt bent. Oude deurklinken, deurklinken met roest, deurbeslag in een fletse kleur of deurklinken die het gewoon niet meer helemaal naar behoren doen; weg ermee. Investeer liever in nieuw deurbeslag om uw deuren weer te laten shinen.

Het grote voordeel hiervan is dat u voor een lage prijs uw deuren een geheel nieuwe look kunt geven. Er zijn namelijk zelfs trends te ontdekken op het gebied van deurbeslag! Zo zien we de laatste jaren veel zwarte strakke deurklinken en kunt u gaan voor een toffe retro look. Ga het liefst voor neutraal deurbeslag dat op dat moment lekker trendy is om zo punten te scoren bij geïnteresseerden. Maak de deuren voor de final touch goed schoon en u hebt een mooie toevoeging voor de verkoop van uw huis.

3. Aan de slag met de voorkant van het appartement

Uiteraard is niet alleen de binnenkant van het appartement van groot belang voor een advertentie. De buitenkant is vaak des te belangrijker; helemaal in tijden waarin men steeds vaker op zoek is naar groen en ruimte om de deur. Kijk daarom eens goed naar de voorkant van het appartement. Dat is immers vaak het eerste plaatje dat men te zien krijgt en u weet hoe het werkt: u hebt maar één kans voor een echte eerste indruk. Ga daarom aan de slag met de voorkant van het huis om er een netjes en schoon geheel van te maken.

Dat betekent de ramen zemen, de kozijnen schoonmaken, spinnenwebben weghalen, gras maaien als u over een balkon beschikt, bladeren verwijderen en geen spullen laten slingeren voor het huis. Fietsen? Zet die maar even ergens anders neer, evenals eventueel speelgoed van kinderen, tuingereedschap en andere spullen die er zouden kunnen liggen. Zorg er ook voor dat het pad naar het appartementhelemaal vrij en schoon is.

4. Zorg voor veel ruimte en licht in je appartement

Tot slot nog een tip die helemaal geen geld hoeft te kosten: zorg ervoor dat uw appartement ruimtelijk oogt waarbij er zoveel mogelijk daglicht naar binnen komt. Mensen zien het liefst een grote ruimte zoals een woonkamer waar ze wat mee kunnen. In hun hoofd kunnen potentiële kopers al bedenken wat ze zelf waar zullen gaan zetten. Daglicht speelt hierbij een grote rol, omdat een kamer in zo’n geval vaak groter lijkt en omdat natuurlijk licht goed is voor de mens.

Het is heel eenvoudig om meer ruimte te creëren. Hebt u bijvoorbeeld middenin de kamer een grote stoel of bank staan? Zet dit soort grote meubels tegen de muur aan zodat er een grote ruimte ontstaat. Haal daarnaast meubels weg die lichtinval blokkeren en laat de gordijnen (of andere raamdecoratie) open voor een optimale lichtbeleving. Dat is naast het aanschaffen van een pot verf en deurbeslag één van de goedkoopste manieren om uw appartement verkoopklaar te maken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.