Appartement opknappen: hier kunt u allemaal aan denken

Om een appartement helemaal naar wens te hebben én houden, is het van tijd tot tijd nodig om de boel wat op te knappen.

Gepubliceerd: 30 november 2021

Er hoeft niet zomaar een grote verbouwing bij te komen kijken, maar er zijn zeker bepaalde upgrades te bedenken die het interieur weer een upgrade geven. We zetten ideeën op een rijtje.

Nieuwe vloer

De vloer speelt een hoofdrol in het interieur! Het betreft immers een groot oppervlakte: daarom kunt u maar beter een vloer in uw appartement hebben die naar wens is. Als u zomaar in het appartement bent getrokken zonder eerst de nodige aanpassingen uit te voeren, is het niet altijd zo dat de vloer naar smaak is. Tijd dus voor verandering! Ga voor een slimme vloer, zoals een PVC vloer. PVC is gemakkelijk in onderhoud, houdt geluid tegen en kent een hoge slijtageweerstand. Met een handige service voor het leggen van PVC vloer inclusief egaliseren ligt de nieuwe vloer er al snel in. Dit kan in verschillende kamers van het appartement worden verzorgd.

Nieuwe verflaag

Een nieuwe lik verf kan al gauw wonderen doen. Verf de muren in de slaapkamer of de woonkamer eens in een andere kleur. Zeker als u bent uitgekeken op de huidige kleur, is dit aan te raden. Misschien gaat u wel voor een nieuwe vloer in het appartement, en wilt u direct de muren aanpakken om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Zo is het appartement vervolgens weer als nieuw.

Aanpassingen in de badkamer

Is de badkamer wat oud in uw appartement? Dit kan een reden vormen om de badkamer eens op te knappen. Vervang oud sanitair door nieuw sanitair – dit maakt al een wereld van verschil. Misschien heeft u momenteel nog een douche in de badkuip, zoals in veel oudere woningen het geval is. Dit kan wat gevaarlijk zijn: een inloopdouche is een prettigere optie. Of voorzie sanitair met een ouderwetse uitstraling van een moderne look, als dat past bij uw stijl. Op die manier kan de badkamer weer een flinke tijd mee.

Aanpassingen in de keuken

Een andere ruimte die wat ouderwets kan zijn na verloop van tijd? Dat is de keuken. Keukendesigns worden immers in een rap tempo vernieuwd: na enige tijd is het toch wel eens wenselijk om voor een innovatievere optie te gaan. Het werkblad in de keuken is mogelijk behoorlijk af, wat een reden vormt om een nieuw blad te laten plaatsen. Of denk aan een energiezuinigere koelkast, een betere oven of een ingebouwd koffiezetapparaat. Wat een luxe!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.