Appartement renoveren? Hier moet u op letten bij het inhuren van een vakman

Wanneer u wilt gaan verbouwen, kan het soms noodzakelijk zijn dat u een vakman inschakelt voor de werkzaamheden.

Gepubliceerd: 09 maart 2022

Een eigen appartement is voor veel mensen hun meest kostbare bezit, dus wilt u uiteraard dat er met zorg aan uw appartement wordt gewerkt. Om dit te garanderen kunt u op de volgende punten letten.

Renovaties

Renovaties kunnen complexe projecten zijn en dat kan niet iedereen zelf. Vooral een trap renoveren kan veel werk zijn waardoor veel mensen zich afvragen: wat kost een traprenovatie nou precies? Zo’n renovatie is meestal niet goedkoop, maar de prijzen kunnen erg uiteenlopen. U kunt een trap al laten renoveren voor 1200 euro, maar de bedragen kunnen oplopen tot 5000 euro of zelfs meer.

Een traprenovatie is maatwerk en wordt gedaan door een vakman. Als u een vakman inhuurt kunt u op de kosten besparen. Je zou zelf de trap kunnen schuren of lakken en de rest aan de vakman overlaten. Op die manier kunt u de kosten enigszins drukken. Zorg er ook voor dat u goede afspraken maakt over de prijs voordat u een vakman inhuurt voor de werkzaamheden. Ook het overleggen van de materialen met de vakman kunt u al kosten besparen.

Elektriciteit aanleggen

Appartement renovaties kunnen ingewikkeld zijn, maar elektriciteit aanleggen is al helemaal iets wat u beter uit kunt besteden als je er geen verstand van hebt. Iedereen begrijpt dat werken met stroom gevaarlijk is. Zonder de juiste kennis en ervaring moet u dus bijvoorbeeld niet een 3 fase aansluiting gaan maken. Als u uzelf hier niet volledig in vertrouwt, besteedt het dan beter uit aan een vakman met expertise.

Wat kost een 3 fase aansluiting u wanneer u die aan laat sluiten door iemand anders die er verstand van heeft? Net als met veel andere projecten kan dat erg verschillend zijn. Als we er dan toch een nummer op moeten plakken dan kost zo’n aansluiting maken voor een appartement gemiddeld tussen de 750 en 1100 euro. Mocht u toevallig een goede elektricien persoonlijk kennen, dan kunt u hier misschien iets op afdingen onder het mom van een vriendenkorting.

Contact opnemen met een vakman

Als u contact opneemt met een vakman voor een offerte, zorg er dan voor dat je hem genoeg informatie geeft over het werk dat gedaan moet worden aan uw appartement. Zo kan de vakman een zo goed mogelijke offerte opstellen en komt u minder snel voor verrassingen te staan.

Tegenwoordig zijn er websites waarop u heel makkelijk gekoppeld kunt worden aan een geschikte vakman voor uw project. Ook hier is het van belang om veel goede informatie te geven over de werkzaamheden. De website kunt u dan makkelijk koppelen aan de vakman die het meest geschikt is voor het project in uw appartement.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.