Door renovatie de huurprijs kunnen verhogen

Verhuurders kunnen op diverse manieren een woning renoveren waardoor de huurprijs verhoogd kan worden.

Gepubliceerd: 31 mei 2018

Denk hierbij aan de renovatie van een tuin, de plaatsing van dubbelglas, uitbreiding van voorzieningen of door nieuw leven in een keuken te blazen door de keukendeurtjes te vervangen.

Na een renovatie de huurprijs kunnen verhogen uw woning

Verhuurders maken soms gebruik van renovatie om het woongenot van nieuwe huurders te verbeteren. Het resultaat van een dergelijke renovatie kan ervoor zorgen dat een verhuurder de huurprijs kan verhogen, wat ook vrij logisch is. De meeste huurders zijn ook bereid om meer te betalen voor een woning wanneer deze in een goede staat verkeerd en er extra luxe of voorzieningen geboden worden. Om dit mogelijk te maken zal er geïnvesteerd moeten in een renovatie. Deze investering zal zich op den duur uit betalen wanneer de huurprijs verhoogd wordt. Let wel op, het onderhoud van een woning valt niet onder de verbetering van woongenot en zal dan ook niet een reden zijn om de huurprijs te kunnen verhogen. Men dient bij renovatie te denken aan de verbetering of vernieuwing van voorzieningen. In dit artikel wordt inzicht gegeven in welke stappen verhuurders kunnen nemen om door een renovatie de huurprijs te verhogen.

De renovatie van een keuken

Een keuken wordt veelal gezien als het hart van een woning. In deze ruimte komen de bewoners samen voor gezelligheid in de vorm van bijvoorbeeld een diner. Het is daarom ook geen gekke gedachte dat een luxueuze keuken voor extra woongenot zorgt. Nu kan een keuken helemaal vernieuwd worden om dit extra stukje woongenot te behalen, maar een investering als deze kost veel geld. Een andere manier om toch een nieuwe frisse look toe te kennen aan een keuken, kan door de vervanging van de keukendeurtjes. Deze deurtjes bepalen voor het grootste gedeelte het gezicht van een keuken en daardoor is de vervanging van deze deurtjes een goede renovatietechniek. Er kan namelijk gekozen worden voor de meest diverse materialen, kleuren, grepen, knoppen en kranen.

Het woongenot verbeteren door een tuinrenovatie

Een verhuurder kan ook het woongenot verbeteren door te investeren in de tuin van een woning. Door een luxe tuin op te leveren zullen huurders bereid zijn om een hogere huurprijs te betalen. Bij een tuinrenovatie kan gedacht worden aan nieuwe tegels of planken, vlonders, schoeiingen en veranda’s. Deze investering zal zorgen dat het tuinaanzicht aanzienlijk verbeterd en er luxe gecreëerd wordt in een tuin. Een tuin kan per slot van rekening een ontzettende meerwaarde zijn voor een bewoner. Zo kan deze bewoner gasten uitnodigen voor gezellige barbecues of andere vormen van ontspanning. In veel gevallen zullen de huurders dan ook bereid zijn meer te betalen.

Energiebewust renoveren

Er kan ook gekozen worden om een woning te renoveren door te investeren in energiebesparende elementen. Hierbij kan gedacht worden aan het plaatsen van dubbelglas. Ook kunnen slimme energiemeters inzicht geven het totale energieverbruik. Daarnaast kan de verhuurder investeren in dakisolatie en vloerisolatie. Een woning verbeteren door aandacht te besteden aan alles rondom isolatie kan namelijk winstgevend zijn voor de verhuurder. Dit komt doordat deze investeringen kostenbesparend zijn voor de huurders en daardoor zullen zij bereid zijn om meer te betalen voor de maandelijkse huur.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.