Dakgootrenovatie Huize Den Doorn

Huize Den Doorn: een oogverblindend monument met een rijke geschiedenis, gelegen in de omgeving van Zwolle.

Geplaatst door: Triflex BV

Huize Den Doorn: een oogverblindend monument met een rijke geschiedenis, gelegen in de omgeving van Zwolle. Het landhuis is gerealiseerd in 1427 en bevat tot op heden nog elementen uit die periode. Na een rijke geschiedenis was het landhuis broodnodig aan een vervanging toe. 

Geschiedenis
Het huis is in de jaren 1400 gedeeltelijk verwoest en geplunderd door de inwoners van Zwolle, die door een politieke kwestie wraak namen op de toenmalige eigenaar. In de loop der jaren was het zo verwaarloost en in verval geraakt, dat het geveild zou worden voor afbraak. Aan het einde van de 19e eeuw is driekwart van het gebouw gesloopt. 

Na 1885 fungeerde Huize Den Doorn zo’n 50 jaar lang als zomerhuis, waarna het rond de Eerste Wereldoorlog in bezit is geweest van een NSB’R. Daarna werd het pand bewoond door een agrariër, die voornamelijk geïnteresseerd was in de landerij; de woonkamer werd gedeeltelijk gebruikt als veestal. Tussen 1955 en 1967 werd het huis gerestaureerd en zeer behoudend in een goede staat gebracht. 

Dakgoten niet meer hydrolysebestendig
Vijftien jaar geleden heeft de huidige eigenaar het landhuis opgekocht en is destijds begonnen met een grote renovatie. Van het sloophout is het huidige dak erop geplaatst. De gietijzeren dakgoten hebben de tand des tijds doorstaan. Echter, na verloop van tijd ontstonden er hevige lekkages en waren de goten niet meer hydrolysebestendig. De bewoner heeft jarenlang gezocht naar een passende oplossing voor dit probleem en kwam uiteindelijk bij Triflex terecht. 

Een systeem voor kritische details
Multi Protect Nederland was de aangewezen applicateur voor dit project en heeft de gietijzeren dakgoten onderhanden genomen met de producten van Triflex. Er is gekozen voor een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend membraan, waarbij kritische details ondoordringbaar en naadloos worden afgedicht. Het systeem wordt vloeibaar aangebracht, waardoor complexe detailleringen flexibel en moeiteloos kunnen worden afgedicht. 

Het project is voorspoedig verlopen, de werkzaamheden zijn nauwkeurig uitgevoerd en de eigenaar is tot op heden zeer tevreden. De gietijzeren dakgoten zijn weer voor jaren waterresistent. 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.