Dakluik op de watertoren van Hillegom

De ruim 45 meter hoge watertoren werd in 1925 gebouwd naar ontwerp van architect Arie Heederik.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Tegenwoordig is de watertoren eigendom van de AW Groep, een bedrijf dat diensten verleent in grond-, weg- en waterbouw. Architect Lars Bouwman -verantwoordelijk voor de transformatie- noemt de watertoren uniek vanwege zijn vorm. De meeste watertorens zijn gebouwd in een paddenstoelvorm: een smalle steel met een grote bovenkant. Deze watertoren is één geheel. 

De watertoren krijgt een kantoorfunctie en een kenniscentrum en wordt uitgerust met een groendak. Voor een veilige toegang tot dit dak koost Bouwman voor het RHT-dakluik van Gorter.  

Energiezuinig RHT
Het Gorter RHT-dakluik is uitstekend geïsoleerd waarmee er geen sprake is van energieverlies. De RHT-dakluiken zijn voorzien van een volledig thermisch gescheiden opstand en deksel en hebben een bewezen hoge isolatiewaarde van Uw = 0,319 W/(m².K). Dit minimaliseert de kans op condensvorming en zorgt voor een besparing op de energiekosten. 

Veilig het dak op 
Met deze energiezuinige luiken is een veilige toegang tot het platte dak van de watertoren gegarandeerd. De ideale oplossing voor de partij die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het groendak. De dakluiken van Gorter hebben een hoge isolatiewaarde, hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de energieprestatie van de watertoren van de AW Groep. 

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.