..........
shadow_fix

Ga je je slaapkamer opnieuw inrichten? Lees hier de beste ideeën voor slaapkamers

In dit artikel vind je de beste slaapkamerideeën voor jouw appartement; van meubelen tot accessoires tot matrassen.

Welke stijl kies je?

Allereerst ga je kijken: welke stijl kies je? Kies je een eigen stijl voor je slaapkamer of ga je voor dezelfde stijl als in de rest van je appartement?

Een aantal stijlen waar je aan kunt denken zijn:

Industrieel

Kenmerkend zijn de kleuren wit, grijs,zwart en bruin. Ook word er veel gebruikgemaakt van ruwe materialen als metaal, beton en grof hout.

Modern

Kenmerkend zijn strakke lijnen, rechte hoeken en rustig en minimalistisch vormgegeven. Veelgebruikte kleuren zijn wit en zwart.

Beach

Kenmerkend zijn rustige tinten als zeeblauw, wit en het gebruik van natuurlijke materialen als hout, rotan en vlechtwerk.

Bohemien

Kenmerkend zijn kleuren, het gebruik van persoonlijke vondsten, borduursels en kleden.

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor maar één slaapkamerstijl en kan je stijlen combineren.

Bed en matras

De aankleding en stijl van je slaapkamer even daargelaten is het bed en in het bijzonder de matras natuurlijk het allerbelangrijkste. Je slaapkamer kan er nog zo stijlvol uitzien, als je bed een slecht matras heeft, zul je er toch niet graag komen. Matrassen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en materialen.

Dekbed

Er is heel veel variatie in dekbedden en de vulling. Maar welk soort dekbed past het beste bij jou? Er zijn verschillende manieren om daar achter te komen. Wil je bijvoorbeeld een luchtig of juist warm dekbed? En welke materialen voor je dekbed spreken jou het meest aan. Dons houdt bijvoorbeeld veel warmte vast en zijde nagenoeg niet. Dubbeldikke dekbedden hebben dubbele tijken, wat het vochtregulerend vermogen beïnvloedt. Klimaatregulerende lagen werken als een temperatuurbuffer; ze nemen warmte op, staan die weer af en versnellen de vochtafvoer. Zeer geschikt om transpiratie te dempen.

Belangrijke tips

- Begin met het selecteren van de hoofdelementen als, de vloer, de kleur van de muren, het bed, de matras en de kasten.
- Maak een keuze voor een slaapkamerstijl en/of combineer. Denk hierbij aan de eerder gegeven stijlen, als bohemien, modern, industrieel en beach. Uiteraard zijn er nog veel meer stijlen.
- Heb je eenmaal de hoofdelementen uitgekozen, dan kan je beginnen met het uitkiezen van de accessoires en decoratie. Zoek hier naar accessoires en decoratie typerend bij de gekozen slaapkamerstijl of stijlen. Dit maakt het gemakkelijker en op deze manier zorg je ervoor dat de slaapkamer één geheel wordt.

 • Het inrichten van een kleine kinderkamer

  inrichting

  De kleinste slaapkamer in het huist is vaak voor het jongste kind. De oudere kinderen hebben logischerwijs meer ruimte nodig en de kleinste slaapkamer is dan ideaal voor baby’s kleuters of peuters.

 • Vijf tips voor een budget slaapkamer make-over

  inrichting

  We zitten midden in de winter en brengen vaak wat meer tijd in de slaapkamer door. Misschien kijk je er wat vaker een filmpje, kruip je wat eerder onder de wol met een goed boek of slaap je wat langer uit.

 • De slaapkamer opknappen

  inrichting

  Wanneer je niet helemaal tevreden bent over het uiterlijk van je slaapkamer, dan kan je met onderstaande tips je slaapkamer opknappen. Je kan heel uitbundig de gehele slaapkamer omgooien of een andere sfeer creëren met verschillende accessoires.

 • Het nachtkastje als sfeermaker

  meubilair

  Een kleine aanpassing kan soms een groot verschil maken in je interieur: dat is wat het nachtkastje doet voor de slaapkamer.

 • Beken kleur in de slaapkamer

  inrichting

  De juiste kleuren gecombineerd met de juiste materialen geven een unieke ambiance in je slaapkamer.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam