Ga je je slaapkamer opnieuw inrichten? Lees hier de beste ideeën voor slaapkamers

In dit artikel vind je de beste slaapkamerideeën voor jouw appartement; van meubelen tot accessoires tot matrassen.

Gepubliceerd: 27 juli 2017

Welke stijl kies je?

Allereerst ga je kijken: welke stijl kies je? Kies je een eigen stijl voor je slaapkamer of ga je voor dezelfde stijl als in de rest van je appartement?

Een aantal stijlen waar je aan kunt denken zijn:

Industrieel

Kenmerkend zijn de kleuren wit, grijs,zwart en bruin. Ook word er veel gebruikgemaakt van ruwe materialen als metaal, beton en grof hout.

Modern

Kenmerkend zijn strakke lijnen, rechte hoeken en rustig en minimalistisch vormgegeven. Veelgebruikte kleuren zijn wit en zwart.

Beach

Kenmerkend zijn rustige tinten als zeeblauw, wit en het gebruik van natuurlijke materialen als hout, rotan en vlechtwerk.

Bohemien

Kenmerkend zijn kleuren, het gebruik van persoonlijke vondsten, borduursels en kleden.

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor maar één slaapkamerstijl en kan je stijlen combineren.

Bed en matras

De aankleding en stijl van je slaapkamer even daargelaten is het bed en in het bijzonder de matras natuurlijk het allerbelangrijkste. Je slaapkamer kan er nog zo stijlvol uitzien, als je bed een slecht matras heeft, zul je er toch niet graag komen. Matrassen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en materialen.

Dekbed

Er is heel veel variatie in dekbedden en de vulling. Maar welk soort dekbed past het beste bij jou? Er zijn verschillende manieren om daar achter te komen. Wil je bijvoorbeeld een luchtig of juist warm dekbed? En welke materialen voor je dekbed spreken jou het meest aan. Dons houdt bijvoorbeeld veel warmte vast en zijde nagenoeg niet. Dubbeldikke dekbedden hebben dubbele tijken, wat het vochtregulerend vermogen beïnvloedt. Klimaatregulerende lagen werken als een temperatuurbuffer; ze nemen warmte op, staan die weer af en versnellen de vochtafvoer. Zeer geschikt om transpiratie te dempen.

Belangrijke tips

- Begin met het selecteren van de hoofdelementen als, de vloer, de kleur van de muren, het bed, de matras en de kasten.
- Maak een keuze voor een slaapkamerstijl en/of combineer. Denk hierbij aan de eerder gegeven stijlen, als bohemien, modern, industrieel en beach. Uiteraard zijn er nog veel meer stijlen.
- Heb je eenmaal de hoofdelementen uitgekozen, dan kan je beginnen met het uitkiezen van de accessoires en decoratie. Zoek hier naar accessoires en decoratie typerend bij de gekozen slaapkamerstijl of stijlen. Dit maakt het gemakkelijker en op deze manier zorg je ervoor dat de slaapkamer één geheel wordt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.