Deze aanpassingen maken uw appartement meteen veel meer waard

Een verbouwing aan uw appartement hoeft niet altijd noodzakelijk te zijn, soms wilt u gewoon wat nieuws. En laat dat nu een heel slimme investering zijn.

Gepubliceerd: 26 februari 2019

Verdien geld met uw eigen appartement

Investeren in uw eigen koopappartement is eigenlijk altijd een goed idee. Er komt namelijk uiteindelijk altijd een moment - u gaat zelf verhuizen of u laat uw woning na aan uw kinderen - dat het verkocht wordt. En als uw appartement ruim is en ook nog eens goed onderhouden, brengt het de investering altijd weer dubbel en dwars op. En al helemaal in deze tijd!

Mag verbouwen eigenlijk wel?

Allereerst is het belangrijk na te gaan of je toestemming nodig hebt van de VvE. Het dak, de kozijnen en de entree zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijk. Hier mag u niet zomaar wat aan aanpassen. Uw badkamer, keuken of plafond behoort weer tot uw privé-ruimte. Dat is dus wat eenvoudiger. Lees hier meer over wat en niet mag.

Nieuwe keuken

U brengt veel tijd door in uw keuken: u kookt er en in de gemiddelde woonkeuken wordt ook gezellig gegeten en geborreld. De keuken is een dus belangrijke plek in huis en die mag gezien worden.

Daarbij is een keuken een optische waardevermeerdering. Een frisse en moderne keuken zorgt er immers voor dat uw appartement de uitstraling heeft waar potentiële kopers naar op zoek zijn - u raadt het al - modern en fris. En dat wil iedereen toch? Hou hem overigens vooral neutraal qua kleur, want dan past hij bij ieders smaak.

Maak een extra kamer

De meeste mensen kopen een huis als ze gaan samenwonen. Gezellig, maar vooral slim: een huis kopen is namelijk een prima investering. Na een paar jaar kiezen de meeste huizenbezitters voor een gezin en komen er een of meer kinderen. Het huis dat zo fijn was voor zijn tweetjes, kan dan ineens te klein worden. U kunt dan natuurlijk overwegen om te verhuizen, maar u kunt er ook voor kiezen om extra ruimte te creëren.

Wilt u meer slaapkamers? Dan kunt u ervoor kiezen die grote logeerkamer op te splitsen in twee iets kleinere kamers. Vaak nog steeds groot genoeg en je gaat van één kamer naar twee!

Balkon

Veel appartementseigenaren zullen er over mee kunnen praten: uw buitenruimte is eigenlijk altijd net te klein. Maar dat wil niet zeggen dat u de ruimte die u hebt niet optimaal kunt benutten! Wat dacht u bijvoorbeeld van de BALKONBAR? Hij kan op bijna elke balkonbalustrade bevestigd worden. Hij is verkrijgbaar voor rechthoekige en ronde relingen, in twee verschillende houtsoorten, in een hoekoplossing en in verschillende maten. Verstandig is wel om in het huishoudelijk reglement na te gaan of deze bar aan het balkon gehangen mag worden en wat beleid met betrekking tot bijvoorbeeld barbecueën op het balkon is. Veel VvE's hebben hier duidelijke richtlijnen voor.

Dit is een vrij eenvoudige oplossing. Wilt u meer de 'look and feel' van uw balkon onder handen nemen? Een nieuwe balkonvloer doet bijvoorbeeld wonderen!

Geld lenen: hypotheek of persoonlijke lening?

Als u overwaarde hebt op je woning, kunt u bij de bank over het algemeen extra lenen bij uw hypotheek. Meestal is dat in de vorm van een bouwdepot. Maar als u geen overwaarde hebt, kunt u bij de bank niet terecht.

Heeft uw huis geen overwaarde? Dan kunt u kiezen voor een persoonlijke lening naast uw hypotheek. Zo'n lening heeft twee voordelen. 1: de looptijd van zo’n lening is korter, waardoor u de lening sneller aflost. 2: als u de lening gebruikt voor verbouwing of onderhoud aan uw huis, dan is de rente aftrekbaar in Box 1.

Verbouwen kan heel waardevol zijn

Uw huis verbouwen hoeft dus niet per se alleen maar geld te kosten. Integendeel. Zinvolle verbouwingen en verbeteringen zijn vaak een heel waardevolle investering zijn voor de toekomst. Leuk: u kunt er zelf meteen al van genieten!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.