Een appartement? Dit moet je regelen!

Alle zaken die je geregeld moet hebben voordat het misgaat

Gepubliceerd: 10 juni 2021

Ben je eigenaar van een appartement? Dan zijn er enkele zaken die je geregeld moet hebben voordat het misgaat, want wat als er een brand ontstaat of als je inboedel stormschade oploopt? Wij hebben alle zaken voor je op een rijtje gezet. Zo kom je erachter welke verzekeringen er al afgesloten zijn via de VvE en welke je als eigenaar van een appartement zelf moet regelen. Lees snel verder voor meer informatie en regel jouw zaken meteen!

Opstalverzekering

De VvE is verplicht een opstalverzekering af te sluiten voor het hele appartementencomplex. Je hoeft hierdoor zelf geen opstalverzekering af te sluiten, maar je betaalt de bijdrage van deze verzekering wel via je VvE bijdrage. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat alles wat aard- en nagelvast aan je appartement zit verzekerd is. Het beste kun je even navragen bij je VvE of ook glas is meeverzekerd in de opstalverzekering. Wanneer dit niet het geval is, heb je de optie dit te laten meeverzekeren via je inboedelverzekering.

Eigenaarsbelang

Woon je in een koopappartement, dan kun je voor zolang je daar woont verschillende verbeteringen doorvoeren die lang niet altijd onder de opstalverzekering en VvE vallen. Dit noemt men ook wel het eigenaarsbelang. Hieronder vind je de vloer- en wandafwerking, de keuken en de badkamer. In het geval van een lekkage of brand, ben je hier goed voor verzekerd.

Inboedelverzekering

Iedere eigenaar van een appartement kan niet zonder een inboedelverzekering. Wanneer er sprake is van waterschade, brand of stormschade, kan dit ook jouw inboedel beschadigen. Om je tegen veel kosten te beschermen, zoals het kopen van nieuw meubilair, is de inboedelverzekering tot leven gebracht. Heb je glas niet meeverzekerd via de opstalverzekering van de VvE, dan kun je dit ook meenemen in je inboedelverzekering. Deze verzekering mag je zeker niet vergeten.

Regel je zaken meteen

Je weet nu precies wat je voor je appartement geregeld moet hebben voordat het misgaat. Door meteen je zaken te regelen, kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Denk aan wanneer er plots schade ontstaat zoals een brand of als er door de storm een boom in je woning valt en je inboedel schade oploopt. Stel dat je niet bent verzekerd, dan ben je veel duurder uit. Sluit dus meteen de juiste verzekeringen af en ga op zoek naar een goede aanbieder.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.