Guardima: nieuwe kindveilige oplossing

Locinox investeert sterk in kindveiligheid en lanceerde het nieuwe magneetslot Guardima. Een knop op minstens anderhalve meter hoogte voorkomt dat kinderen tot gemiddeld vijf jaar oud de poort ongemerkt kunnen openen.

Geplaatst door: Locinox

Appartementsblokken en collective housingprojecten met gezamenlijke (speel-)tuintjes zijn geen uitzonderingen meer. Voor de bewoners zijn dat de uitgelezen plekjes om de buren te leren kennen en deel uit te maken van de gemeenschap. Het zijn ook de plaatsen waar ouders hun kinderen de veiligheid willen bieden om zonder zorgen te kunnen ravotten.

Kindveilige producten

Die kindveiligheid is een van Locinox' topprioriteiten. Het ontwikkelingsteam bestudeert de verschillende normen om tot een universeel gamma van kindveilige producten te innoveren. De voorbije jaren lanceerde Locinox onder meer het kindveilige zwembadpoortslot Twist40 en de veiligheidsknop Kidloc.

De laatste nieuwe innovatie is de Guardima, een magneetslot dat zwembaden, parken, speeltuinen en bij uitbreiding elke kindvriendelijke omgeving beveiligt. Het slot steekt minstens anderhalve meter boven de grond uit en blijft zo buiten het bereik van kleuters tot gemiddeld vijf jaar oud. De ontgrendelingsbeweging naar boven toe, met een weerstand van 20 N, is een bijkomende hindernis voor jonge kinderen.

Sterkste kracht op de markt

De stevige sluiting van de poort is gegarandeerd dankzij de magneet in de slotvanger. De magnetische afstand van 30 mm – twee keer de industriestandaard – maakt van de Guardima de sterkste magnetische kracht op de markt. Zo wordt de dagpen zonder weerstand aangetrokken voor een vlotte sluiting, zelfs wanneer de poort niet helemaal tegen de paal aansluit.

De Guardima is horizontaal aanpasbaar tot 25 mm en de vrije ruimte tussen paal en vleugel kan 10 tot 45 mm bedragen. Het gepatenteerde ontwerp met geanodiseerde aluminium behuizing is tot twee miljoen keer getest en biedt extreme weerbestendigheid in elk klimaat.

Combinatie met poortsluiters

Kindveilige oplossingen hebben slechts zin wanneer de poort ook automatisch sluit na elke passage. Een zelfsluitend mechanisme is dan ook een terugkerende vereiste in alle normeringen. Hiervoor heeft Locinox een uitgebreid aanbod van poortsluiters, waarvan onder meer de compacte Tiger (zie foto hieronder) ideaal combineert met de kindveilige Guardima.

LOCINOX

Dankzij voortdurende innovatie, extreme duurzaamheid en een klantgerichte aanpak zijn wij erin geslaagd om de wereldleider in hekwerk- en poortbeslag te worden. Onze hoogwaardige oplossingen zijn eenvoudig te installeren, bieden gemoedsrust en worden binnen 24 uur na bestelling over de hele wereld verzonden.

Bedrijvengids Geplaatst door
Locinox

Locinox

Mannebeekstraat 21, 8790  Waregem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Locinox
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.