Hoe kun je het beste een klein appartement inrichten

je kunt meer doen met een kleine woonruimte dan je denkt. Met deze ideeën en tips voor inrichting kun je straks comfortabel wonen in je appartement.

Gepubliceerd: 21 juli 2023

Heb je een klein appartement en weet je niet goed hoe je de ruimte het best kunt gebruiken? Als je een kleine ruimte wilt inrichten, moet je vaak wat creatiever zijn om alles erin te laten passen. Maar je kunt meer doen met een kleine woonruimte dan je denkt. Met deze ideeën en tips voor inrichting kun je straks comfortabel wonen in je appartement.
<PVC vloer<Je kunt een klik PVC vloer in een appartement met vloerverwarming plaatsen. Sommige nieuwere appartementen hebben al maatregelen genomen om het geluid te verminderen, dus in dat geval hoef je geen extra aanpassingen te doen voor de vloer. Als jouw appartement hier niet op is voorbereid, moet je een speciale ondervloer gebruiken voor de klik PVC vloer om onder andere aan de geluidseisen te voldoen. Maar deze ondervloer zorgt er ook voor dat er een vlakke ondervloer ontstaat. De beste oplossing hiervoor zijn duale PVC ondervloerplaten die geschikt zijn voor vloerverwarming. Geïnteresseerd? Kijk eens naar de PVC vloer tegels van Roobol. Deze zijn redelijk eenvoudig zelf te leggen!

Ga voor lichte kleuren

Is je appartement niet zo groot? Gebruik dan lichte kleuren om de woonruimte ruimer te laten lijken. Kies voor lichte verf op de muren en lichte meubels, zodat het er open en stijlvol uitziet. Een helemaal witte ruimte kan een beetje koud aanvoelen, dus voeg wat kleuraccenten toe aan je appartement, zoals zachtgrijs of lichtbruin, en gebruik natuurlijke materialen zoals jute of bamboe. Op die manier geef je de ruimte sfeer, zonder dat het kleiner lijkt. Als je toch donkere kleuren wilt gebruiken, gebruik ze dan op de kortere muren.

Beter inrichten

Een rommelige ruimte ziet er snel klein uit. Dus, als je een klein appartement inricht, zorg dan voor genoeg plekken om dingen op te bergen. Zo kun je minder mooie spullen uit het zicht opbergen. Gebruik planken, manden en kasten om al je spullen netjes te bewaren. Als de vloer al vol staat met meubels, kijk dan omhoog. Door in de hoogte te werken, krijg je extra leefruimte, en dat is handig in een klein appartement!

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn ideaal in een klein appartement. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en zijn je beste vriend. Bijvoorbeeld een slaapbank of poef in de woonkamer, die een logeerkamer overbodig maakt. Ook een uitschuifbare tafel is perfect als je een klein huishouden hebt en graag gezellige avonden met vrienden doorbrengt.

Maak gebruik van de muren

Er zijn veel slimme manieren om ruimte te besparen. In plaats van je spullen op de vloer te zetten, kun je ze aan de muren hangen. Hang bijvoorbeeld rieten manden, wandrekken, planken en kastjes op om al je spullen op te bergen. Op deze manier blijft de vloer vrij voor andere dingen en heb je genoeg ruimte om te bewegen. Gebruik de muren optimaal en maak ook gebruik van de hogere delen van de muur. Zolang je er gemakkelijk bij kunt zonder op je tenen te staan, is het prima!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.