Boxspring kopen voor je appartement: 5 praktische tips

Sta je op het punt een boxspring aan te schaffen voor je appartement? Dan zijn een aantal praktische tips gegarandeerd mooi meegenomen.

Gepubliceerd: 17 september 2018

Want hoe kies je nu de juiste boxspring, en hoe krijg je die boxspring uiteindelijk in je appartement en op de juiste plek? Je leest het hier!

1. De juiste boxspring kiezen

Een boxspring kopen is geen simpele aangelegenheid. In tegenstelling tot een tweedehands bedje van Marktplaats is een boxspring een investering die de komende jaren nog mee zal gaan. Het kiezen van de juiste boxspring begint dus ook bij het definieren van de mogelijkheden in de ruimte. Want past die boxspring van je dromen eigenlijk wel in de slaapkamer van je appartement? Zet alle ramen en deuren open, en maak een meting van de ruimte die nog over blijft. Haal minimaal 30 centimer van de opgemeten lengte en breedte af (je moet natuurlijk wel langs je bed af kunnen lopen), en je hebt de mogelijke afmetingen van je boxspring!

2. De boxspring kopen

Nu kan het natuurlijk erg ontspannend werken om allerlei winkels af te struinen om je boxspring te kopen, maar is dit wel praktisch? Tenzij je een grote aanhanger huurt kan het namelijk lastig zijn om de boxspring naar je appartement te krijgen. Kijk dus eerst of de winkel ook thuisbezorg mogelijkheden heeft. Zijn deze er niet? Ga dan op zoek naar een andere winkel, of huur een kleine vrachtwagen of aanhanger om de boxspring te vervoeren.

3. Naar boven tillen

Je hebt je boxspring gekocht en hij staat voor je deur. Maar hoe krijg je ‘m nu vervolgens naar boven? Loop alle mogelijkheden vooraf goed na, het kan namelijk zijn dat de boxspring moeilijk te verplaatsen is in een smal trappengat. In dat geval zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat de boxspring door het raam naar binnen moet. Onderzoek verschillende mogelijkheden en houdt alle opties open; een boxspring kopen is namelijk maar het begin!

4. Vele handen…

maken licht werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Misschien wel de meest handige, praktische tip is het inschakelen van voldoende hulp. Het kopen is natuurlijk makkelijk, maar zodra die boxspring daadwerkelijk naar boven moet is het wel handig om wat extra handjes aanwezig te hebben. Je krijgt die boxspring net wat makkelijker door het raam wanneer je hulp hebt, dan wanneer je het alleen moet doen.

5. Verzekeren of niet?

Mocht je besloten hebben de boxspring zelf te vervoeren, dan is het verstandig om even contact op te nemen met je inboedelverzekering of het verhuurbedrijf van de aanhanger (als hier sprake van is). Mocht de boxspring tijdens het vervoeren beschadigen, is het wel zo fijn als je hier verzekerd voor bent.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.