Je appartement inrichten? Bekijk hier 8 inspirerende ideeën.

Appartementen hoeven zeker niet saai te zijn. Integendeel! Het is belangrijk dat je appartement inspirerend en rustgevend is.

Gepubliceerd: 16 januari 2018

Een fijn appartement komt je woongenot ten goede. En laat dat nu een van de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. We gaan dus voor leuk en gezellig. Dus weg met systeemplafonds, whiteboards en saaie stoelen. Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste stylingideeën en leukste inrichting voor je appartement.

Voor het kleinere appartement

Of je nu groot of klein woont, het is altijd mogelijk je appartement gezellig te maken! Het is gewoon een kwestie van praktisch inrichten. Dit fantastische bureau kun je bijvoorbeeld eenvoudig inklappen. Lang leven ruimtebesparing!

Bergruimte onder je bureau

Het maakt eigenlijk niet uit hoe groot je huis is, bergruimte heb je eigenlijk altijd wel nodig. Een opgeruimd bureau werkt nu eenmaal het fijnst. Bij bergruimte denk je snel aan kasten, maar je mooie spullen hoeven helemaal niet achter slot en grendel te worden opgeborgen. Het is juist mooi om ze te verzamelen en te presenteren in leuke manden bijvoorbeeld.

Werkplek in je woonkamer

Hoe gezellig is het als je kunt werken of je administratie kunt doen vanuit je woonkamer? Je moet dan wel beschikken over een gezonde dosis concentratievermogen, want het is niet altijd de stilste plek in huis. Ga je voor deze variant, zorg er dan voor dat ie netjes blijft en past bij de rest van je interieur. De foto hierboven is een goed voorbeeld daarvan. Strak, netjes en gaat helemaal op in het interieur.

Lekker zitten

Er zijn veel verschillende soorten banken en dan hebben we het niet alleen over de kleuren en het materiaal. De vormgeving en het zitcomfort is vaak doorslaggevend voor de keuze die je maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cognac leren bank als deze?

Geef je appartement sfeer met accessoires

Rust is natuurlijk prima, maar je appartement hoeft natuurlijk geen saaie bedoening te worden. Kies voor een rustige basis en leef je uit met accessoires. En vergeet niet om planten neer te zetten. Sommige soorten, zoals de Chamaedorea palm, de krulvaren en de klimop (Hedera) hebben ook nog eens een luchtzuiverende werking.

Combineer vintage met nieuw

Als je je appartement gaat inrichten, hoe je niet te kiezen voor retro óf modern. Het is juist leuk om deze twee stijlen te combineren. Vintage meubelen in goede staat zijn vaak erg duur. Aan nieuwe producten hangt meestal een veel gunstiger prijskaartje, dus het is handig én mooi om deze twee te combineren.

Voor al je ideeën

Weg met die saaie whiteboards! Je ideeën schrijf je liever op een mooi schoolbord. En denk niet te klein, maar maak een statement. Maak van de hele achterwand een creatieve uitlaatklep.

DIY prikbord

Dit is ook zo’n superleuk idee. Kies niet voor één grote, maar voor meerdere kleine prikborden. Door vilt te gebruiken, geef je het interieur van je appartement een zachte uitstraling. Met mooie punaises van hout, maak je de rustieke look helemaal af.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.