Je keuken stijlvol inrichten met een beperkt budget

Iedereen wil wel een mooie, stijlvolle keuken. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheden om zijn of haar droomkeuken te kopen.

Gepubliceerd: 25 mei 2018

Vaak hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan. Maar hoewel jouw droomkeuken misschien buiten je budget valt, kun je toch best je keuken stijlvol inrichten. Zó richt je je keuken in op een stijlvolle manier met een beperkt budget.

1. Ga voor stunts en aanbiedingen

Er zijn verschillende bedrijven die regelmatig stunts en aanbiedingen hebben bij keukens. Dat is altijd een goed moment om een nieuwe keuken aan te schaffen. Let wel op wat erbij staat. Soms gaat het om een showmodel, dat lichte beschadigingen kan vertonen. Je moet ook altijd even checken hoe de normale prijs is. Want in een folder staat meestal de korting vanaf de aanbevolen prijs en niet vanaf de werkelijke prijs.

2. Ga naar een budgetwinkel

Er zijn winkels die speciaal gericht zijn op mensen met een klein budget. Daar vind je aanbiedingen die je bij de grotere ketens over het algemeen niet tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan Budgetplan.nl, waar je heel wat keukens tegenkomt voor een bodemprijs. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd en zelfs op deze goedkope keukens wordt nog weleens korting gegeven in de aanbieding.

3. Kies een standaardmodel

Een keuken op maat is een heel stuk duurder dan een standaard model. Toch hoeft dat niet te betekenen dat een standaard keuken minder mooi is. Vaak is er goed nagedacht over het ontwerp en blijkt ook een standaard model prima uitgevoerd te zijn. Je bespaart hiermee heel wat kosten ten opzichte van een keukenmodel op maat.

4. Zorg dat je weinig leidingen hoeft te verleggen

Het verleggen van gas- en waterleiding kan best lastig zijn. En ook het aanleggen van andere stopcontacten is soms een flinke klus. Daarom is het praktisch om hier even goed op te letten. Zorg dat je de vaste elementen op de juiste plek krijgt. Zeker voor een gasleiding of waterleiding heb je echt een professional nodig om ze te verleggen en dan wordt het snel een stuk duurder.

5. Ga voor iets goedkopere merken

Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn als je van tevoren goed onderzoek doet. Check dus reviews en controleer welke goedkopere merken ook goede kwaliteit leveren. Zo kom je op een betaalbare manier aan stijlvolle elementen in je keuken. Overigens kun je soms de duurdere merken ook wel vinden in de aanbieding of stunt waardoor ze een stuk betaalbaarder zijn. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als het gaat om afzuigkappen. Een slechte afzuigkap kan namelijk tot grote problemen leiden, zoals vocht- en dampproblemen in de keuken.

6. Ga voor een goede afwerking

Je hoeft niet perse alles echt heel grondig te doen als je een klein budget hebt. Is het geen optie om de tegelvloer te verwijderen? Dan kun je er misschien een (goedkope) laminaatvloer op leggen of de tegels verven. Datzelfde geldt ook voor wanden en plafond. Zolang je zorgt voor een goede afwerking, is het voorlopig even niet zo erg als het daarachter niet zo mooi is. Sommige dingen moet je wel echt aanpakken, zoals vochtproblemen. Want als je dat niet doet zit jouw mooie nieuwe stijlvolle keuken in korte tijd onder de schimmel.

Het is heel goed mogelijk om je keuken stijlvol in te richten als je weinig geld beschikbaar hebt. Je kunt dan verschillende tips en trucs gebruiken om toch een mooie keuken te krijgen. Door goed op te letten hoe je je geld het beste kunt besteden, kun je uiteindelijk toch een prachtig resultaat krijgen. Daaraan zal niemand kunnen zien dat jij een beperkt budget had toen je de keuken kocht!
 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.