Verfraai je woning met canvas aan de muur

Wil je in je nieuwe huis canvas schilderijen en/of foto kunst ophangen? Met deze tips weet je precies wat je moet doen op dit gebied.

Gepubliceerd: 18 december 2017

Een eigen woning gekocht? Dan kun je beginnen met het inrichten ervan. Voor veel mensen is deze stap in het kopen van een huis misschien wel de leukste. Je kunt je woning helemaal inrichten zoals jij dat wilt met de spullen, de meubels en de details precies zoals jij dat wilt. Sommige ruimtes, zoals de woonkamer en de slaapkamer, zijn perfect om persoonlijker te maken met bijvoorbeeld fotokunst en/of canvas-schilderijen. Kies je eigen foto of een mooie herinnering uit en vereeuwig deze in een prachtig kunstwerk of canvas schilderij aan je muur. Weet je niet goed waar je moet beginnen of welk beeld je moet kiezen voor op het schilderij? In dit artikel lees je diverse tips en tricks om je woning te verfraaien met canvas aan de muur

Eigen foto of standaard beeld?

Wanneer je een canvas schilderij of een andere manier van foto kunst laat afdrukken als een kunstwerk voor aan je muur kun je zelf kijken welk beeld je hiervoor kiest. Natuurlijk kun je voor een foto gaan die rechtenvrij is en die je van internet hebt gehaald, maar is het niet veel leuker om voor een beeld te gaan met een herinnering, zoals een vakantiefoto of een familiefoto? Het enige punt waar je hierbij op moet letten is dat de foto van hoge kwaliteit moet zijn. Dit is zo omdat de foto op een groter geheel wordt afgedrukt. Het zou zonde zijn wanneer de foto niet helemaal scherp is of wanneer hij wazig wordt wanneer de foto op een groter vlak wordt afgebeeld. Heb je geen eigen foto van hoge kwaliteit? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een beeld dat niet van jezelf is. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een foto waar je herinneringen bij hebt, zoals een foto van een vakantiebestemming waar je vaak komt, een mooi natuurgebied wanneer je gek bent op wandelen of een ander beeld wat jouw hobby benadrukt.

Kleur of zwart-wit?

Wanneer je eenmaal een beeld hebt uitgekozen komt de volgende vraag: laat je de foto in kleur of wil je het beeld liever in zwart-wit af laten drukken op canvas? Beide keuzes hebben voordelen en nadelen. Het belangrijkste hierbij is om te kijken naar de ruimte waarin je de foto kunst of het canvas schilderij wilt ophangen. Ook moet je letten op je interieur; heb je bijvoorbeeld een heel kleurrijke inrichting? Dan kan een zwart-wit foto niet op zijn plaats zijn of juist veel rust brengen in een toch al drukkere omgeving. Een zwart-wit foto staat ook heel mooi in een industriële inrichting of een moderne inrichting terwijl een foto in kleur juist fraai staat in een landelijke of romantische inrichting waar bijvoorbeeld veel hout wordt gebruikt. Natuurlijk moet je ook kijken naar de foto: een foto van een magische zonsondergang is een stuk mooier in kleur terwijl een bruidsfoto weer prachtig kan zijn in zwart-wit.

Kies voor een familieportret

Veel mensen vinden het lastig om één foto uit te kiezen die je aan de muur hangt. Het handige van canvas is dat dit materiaal niet extreem prijzig is. Je kunt er dus voor kiezen om twee of drie familieportretten af te laten drukken op canvas zodat je om de zoveel maanden kunt wisselen van kunstwerk aan de muur. Een familieportret is misschien wel het meest persoonlijke beeld wat je kunt kiezen. Dit is dan ook zeer passend om op te hangen in de woonkamer of keuken. De keuken is steeds vaker het levendige middelpunt van je woning. Daarnaast past een dergelijk canvasportret héél goed in diverse stijlen: of je nu een landelijke keuken hebt, een moderne keuken of een klassieke keuken? Een familieportret voegt direct persoonlijkheid toe aan de ruimte en laat dat de ideale toevoeging zijn aan een ruimte waar je met je gezin veel bent.

Speel met verschillende vormen en ideeën

Het leuke aan foto kunst is, zoals de naam het al zegt, dat je zelf kunt beslissen wát je precies doet met de canvas schilderijen. Heb je er bijvoorbeeld ooit aan gedacht om te experimenteren met vormen, maten en ophangideeën? Je hoeft namelijk niet slechts één schilderij aan de muur te hangen, je kunt ook kiezen voor meerdere schilderen in verschillende vormen. Op die manier heb je meerdere foto's op canvas aan de muur en hoef je ook niet te kiezen! Maak bijvoorbeeld een mooie collage met losse canvas schilderijen wanneer je een groot stuk kale muur over hebt. Dit kun je overigens ook bij kleinere stukken muur doen; in dat geval experimenteer je met kleinere schilderijen en foto's op canvas.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.