Vijf tips voor een budget slaapkamer make-over

We zitten midden in de winter en brengen vaak wat meer tijd in de slaapkamer door. Misschien kijk je er wat vaker een filmpje, kruip je wat eerder onder de wol met een goed boek of slaap je wat langer uit.

Gepubliceerd: 25 december 2016

Wanneer je op die manier meer tijd in de slaapkamer doorbrengt is het wel zo prettig dat je goed ligt en dat het er een beetje gezellig uitziet. Dus doe eens gek en trakteer jezelf op een budget slaapkamer make-over, inclusief goedkoop matras.

Tip 1

Door iets anders aan de wand boven het bed te hangen breng je de kamer al meteen in een geheel andere sfeer. De blinde muur aan het hoofdeinde is namelijk dé eyecatcher van de kamer. Daar breng je dus het eerst de kleur aan waar je in de rest van de slaapkamer op verder borduurt.

Tip 2

Wil je ook wat met de andere wanden doen, dan doet een emmer muurverf wonderen. Enkele houten paneeltjes, boekenrekjes of leuke kistjes aan de muur in een andere kleur spreekt ook al gauw tot de verbeelding en is zeer low-budget.

Tip 3

Mocht je er de ruimte voor hebben staat een meubelstuk, zoals een voetenbankje of dekenkist, heel leuk aan het voeteneinde. Een lange smalle salontafel kan dezelfde functie ook vervullen. Het biedt je de gelegenheid er wat spullen op te leggen en geeft meteen een chique aanblik zonder dat je een grote uitgave doet.

Tip 4

Met een kleed over je bed dat aansluit bij de accessoires van tip 2 of de muurdecoratie van tip 1, schep je eenheid in het kleurgebruik en creëer je een zen sfeer. Vergeet dan ook niet meteen voor dat matras te kijken. Bij een slaapkamer make-over gaat het tenslotte niet alleen om het uiterlijk en de sfeer. Ook de kwaliteit van de tijd die je er doorbrengt is belangrijk.

Tip 5

Doe iets met je verlichting. Gooi die Holly Hobbie lampenkap uit het jaar nul er eindelijk eens uit en hang een leuke lamp op die aansluit bij de rest van je spullen. Een snoer met lichtjes rond de spiegel of wat kleine lampjes aan muurornamenten geven de slaapkamer ook net wat meer intimiteit en gezelligheid.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.