Uw appartement een make-over geven? Dat doet u zo!

Heeft u al best een tijd niets meer gedaan aan uw appartement? Dan is de kans groot dat het inmiddels best een beetje verouderd is.

Gepubliceerd: 21 januari 2022

Dit kunt u makkelijk oplossen door uw appartement weer een make-over te geven. Hierdoor zal uw appartement er weer als nieuw uitzien en kan het weer een lange tijd mee. Maar waar kunt u aan denken bij een make-over van een appartement? Wij zetten hieronder een aantal dingen voor u op een rij ter inspiratie!

Muren pimpen

Bij het geven van een make-over kunt u ten eerste denken aan het pimpen van uw muren. De muren spelen namelijk een grote rol in hoe het interieur in uw appartement eruitziet. Des te belangijker is het dat de muren sfeer uitstralen. Bij het pimpen van de muren in uw appartement kunt u denken aan bijvoorbeeld verven of behangen. Waar u ook voor kiest, een nieuw kleurtje op de muren kan wonderen doen. U kunt er uiteraard voor kiezen om alles in één kleur te doen, maar ook bijvoorbeeld behang met een patroon kan een prima mogelijkheid zijn.

Voordat u aan de slag gaat met het pimpen van de muren, is het goed om te kijken naar de staat van uw muren. Zitten hier bijvoorbeeld scheuren in of bevat het oneffenheden? Als het al best verouderd is, is dit uiteraard goed mogelijk. Als dit het geval is, kan het handig zijn om een stukadoor in te schakelen. Zo’n specialist is in staat om eventuele scheuren en oneffenheden weg te werken door een nieuwe stuclaag aan te brengen. Hierdoor is de basis perfect voor het bewerken van uw muren, dus bijvoorbeeld het verven of behangen. Op zoek naar een stukadoor voor uw appartement? Stukadoor Den Haag bekijken kan dan een aanrader zijn.

Nieuwe vloer

Net als de muren speelt ook de vloer een belangrijke rol in de uitstraling van uw appartement. Dit is dan ook zeker een essentieel onderdeel om naar te kijken. Tegenwoordig zijn er talloze soorten vloeren waar u uit kunt kiezen, dus u heeft hierin en ruime keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer, pvc-vloer, laminaatvloer gietvloer, tapijtvloer of vloerbedekking. Kies voor een vloer die goed bij de rest van uw interieur past voor het mooiste geheel.

Meubels vervangen

Als u echt flink wilt uitpakken en u vindt het interieur binnen het appartement niet mooi vindt, kunt u er ook voor kiezen om de meubels te vervangen. Kijk eerst eens goed naar welke meubels nog prima kunnen en welke echt aan vervanging toe zijn. Nieuwe meubels kunnen ervoor zorgen dat het interieur van het appartement er binnen no time anders uitziet. Het is dus zeker het overwegen waard. Ook hierbij geldt dat het een mooie uitstraling kan geven als het goed te matchen is met de rest in het appartement.

Woonaccessoires

Uw appartement nog meer sfeer geven? Dan kunt u nog denken aan het plaatsen van een paar woonaccessoires. Met een paar woonaccessoires maakt u het direct al een stuk gezelliger in het appartement. Denk bijvoorbeeld aan vazen, sierkussens, een vloerkleed, kamerplanten en wanddecoratie.

Uiteraard kunt u aan nog meer dingen denken als u uw appartement graag een make-over wilt geven, maar met deze bovenstaande dingen komt u al een heel eind. Als uw appartement al best verouderd is kan het zeker de moeite waard zijn om deze weer eens te pimpen. Zo zorgt u ervoor dat het weer voor een lange tijd mee kan en kunt u er extra van genieten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.