Zo richt jij een klein appartement praktisch in

Bij velen brengt een kleine ruimte direct allerlei paniek gedachten in het hoofd.

Gepubliceerd: 24 mei 2018

Want hoe zorg je er voor dat alles past in deze kleine ruimte en je toch voldoende plek overhoudt om comfortabel te kunnen leven? Met deze tips kun jij een klein appartement praktisch inrichten.

1. Doe inspiratie op

Door vooraf inspiratie op te doen op de websites van woonboulevards zoals bijvoorbeeld Woonboulevardpoortvliet.nl, maak je jezelf bewuster van alle mogelijkheden. Je bent lang niet de enige die in een klein appartement woont. Tal van experts hebben zich al over dit probleem gebogen en zijn met tientallen oplossingen gekomen om een klein appartement praktisch in te richten. Je komt gegarandeerd leuke ideeën tegen die je ook in jouw appartement toe kan passen.

2. Multifunctionele meubelstukken

Woonwinkels hebben tal van multifunctionele items die het leven in een klein appartement een stuk aangenamer maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoogslaper waar je direct een bureau onder kan plaatsen? Of een wandkast die gemakkelijk omgetoverd kan worden tot eettafel? Heb je geen budget tot je beschikking? Steek dan zelf de handen uit de mouwen en ben creatief met de items die je in je ruimte hebt. Zo kun je de eetkamerstoelen aan de tafel gebruiken, maar ook als extra zit plek in het geval van gasten. Met een mooi sierkussen op de stoel is het niet alleen comfortabel en praktisch, maar ziet het er ook nog eens erg gezellig uit.

3. Gebruik de muren

Er zijn genoeg creatieve manieren om ruimte te besparen. Zo kun je jouw opslagruimte bijvoorbeeld van de vloer, naar de muren verplaatsen. Rieten manden, planken en kastjes aan de muren geven je alle opslagruimte die je nodig hebt. Ondertussen houdt je de vloeren leeg voor andere items en voldoende beweegruimte. Gebruik de muren optimaal en benut ook de stukken muur die wat hoger zijn. Zolang je er (zonder op je tenen te staan) gewoon bij kunt, is het prima!

4. Verdeel ruimtes en items

Nu is het natuurlijk erg handig dat je niet ver hoeft te lopen om bepaalde items te vinden. Toch is het verstandig om een klein appartement in duidelijke ruimten te verdelen. Zo kun je een woonkeuken onderverdelen in een woongedeelte, en een keuken gedeelte. Bewaar al je keuken items dan ook in het keukengedeelte, en vica versa. Je kunt de ruimten gemakkelijk onderscheiden door gebruik te maken van een open stellingkast of een ander soort roomdivider.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.