Je eigen Office @ Home maken? Dat doe je zo!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de werkplek te integreren in de woonkamer.

Gepubliceerd: 12 april 2018

Thuiswerken wordt steeds gangbaarder en populairder.

Een voordeel hiervan is dat je nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n ‘home office’ heeft ook wel enkele praktische gevolgen, denk bijvoorbeeld aan rondslingerende documenten of kabels die losliggen en een rommelige indruk achterlaten. Wij geven je graag enkele nuttige tips om een succesvolle balans te creëren tussen werk en ontspanning.

Locatie

Een goede positionering van de ‘home office’ is de belangrijkste stap bij het integreren van een bureau in de woonkamer. Een aangename omgeving en voldoende privacy spreken voor zich, maar je zal dus ook naar alle details moeten gaan kijken, denk bijvoorbeeld aan voldoende natuurlijk licht. Zorg er ook voor dat er een duidelijke afscherming is tussen privé en werk, positioneer deze werkplek dus niet in bijvoorbeeld een ruimte dat als tussenstop dient tussen twee ruimtes.

Afscheiding

Indien je niet anders kan dan het bureau centraal te plaatsen, raden we je aan om een afscherming te plaatsen. Zorg er wel voor dat deze afscheiding niet te hoog is, dit kan namelijk claustrofobisch werken, niet alleen voor jou maar ook voor de mensen om je heen.

Persoonlijke Touch

Ook al ben je thuis aan het werk, je wilt er toch voor zorgen dat je je home office een persoonlijke Touch kan geven waardoor je nog fijner te werk kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan de kleine dingetjes die je aan thuis doen herinneren. Zet een fotolijstje op je bureau van je geliefden en/of fleur je omgeving wat op door middel van je persoonlijke spullen. Nu wil je natuurlijk ook wel eens afwisseling creëren met je persoonlijke spullen. Aangezien je een fotolijst aan de muur niet zomaar kan verplaatsen, is hier iets op verzonnen. Zo zijn er ophangsystemen die je gemakkelijk plaatst en ook nog eens zonder gaten te boren in de betreffende wand. Hierdoor is het makkelijk om te schuiven met de foto’s en kun je dus altijd een ‘nieuwe’ sfeer creëren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.