Ruimte besparen met TL-buizen aan je plafond

In de gemeenschappelijke ruimtes (en je eigen appartement) wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte besparen. Dat kan met TL-buizen.

Gepubliceerd: 07 september 2017

TL-verlichting neemt namelijk weinig plek in beslag aan het plafond, vaak is het zelfs al ingebouwd in het plafond. Ideaal dus als je graag ruimte wilt besparen!

Maar TL-buizen nemen niet alleen weinig ruimte in beslag, ze zijn ook energiezuinig en hebben een lange levensduur. Bovendien geven ze zo'n vijf keer meer licht dan een gloeilamp.

Maar hoe werkt TL-verlichting?

Het licht uit een TL-lamp gaat heel anders dan bij een gloeilamp. Een TL-lamp is gevuld een soort gas, kwikdamp. Aan het eind van de buis zit een draadje dat stroom maakt. De stroom wordt door de buis geschoten en komt in aanraking met de kwikdamp. Hierdoor ontstaat een paarsblauw licht. Door een laagje poeder aan de binnenkant van de buis wordt dit blauwige licht omgezet in wit licht.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.