Verlichting in jouw appartement: inspiratie voor 5 woonstijlen

Verlichting - het is één van de vele dingen die je nodig hebt in je appartement, maar daarom wel belangrijk om niet te vergeten.

Gepubliceerd: 07 oktober 2016

Je wilt immers niet in het donker zitten zodra de zon onder gaat! Je zou gewoon een lamp kunnen kopen, maar ook lampen zijn een manier om jouw woning in te richten naar jouw stijl. Hiervoor kun je terecht bij Straluma, want zij hebben verlichting in allerlei woonstijlen! Wij hebben verlichting voor vijf verschillende woonstijlen voor jou op een rijtje gezet.

Industrieel

Houd jij van zware en grove materialen in huis? Dit is ook toe te passen in jouw verlichting. Denk bijvoorbeeld aan lampen die een betonnen voetje hebben, maar ook aan een kooi van metaal over de lampenkap heen. Ook een spot kan erg mooi staan binnen deze woonstijl!

Modern

Bij een moderne woonstijl kun je denken aan ronde vormen. Hierin zijn vele mogelijkheden binnen verlichting, zoals ronde bolle plafondlampen. Deze passen niet alleen mooi bij een moderne look, ze dimmen ook gelijk een beetje licht zodat er een beetje sfeer ontstaat! Ook kun je denken aan een halfronde kap om de verlichting aan de wand, voor bijvoorbeeld in de hal.

Retro

Met woonstijl retro ga je terug naar de jaren ’60. Voor verlichting zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een bolle lamp in koper. Dit past zowel bij de kleuren als de vormen van de jaren ’60. Ook wandlampen die je uit kunt trekken zijn passend voor deze woonstijl!

Klassiek

Ook met klassiek gaan we terug in de tijd. Verlichting die typisch bij deze woonstijl hoort, zijn bijzondere vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandlampen met krullen en bloemen aan of in het frame. Nog een kenmerk van klassiek zijn brons- en bruintinten. Wil je liever niet te veel bijzondere vormen in jouw verlichting? Je kunt dan ook kiezen voor een spot in deze tinten.

Scandinavisch

Een echte trend van nu is Scandinavisch wonen! Typische kleuren zijn zwart, wit en grijs. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden voor verlichting, zoals een platte wandlamp met rondingen: strak en modern, maar toch met een echt gevoel voor design. Wil je liever iets bijzonders in jouw appartement? Kies dan voor een aparte vorm en/of kleur, zoals onderstaande kap die je zelf kunt omtoveren tot bijvoorbeeld tafel- of hanglamp!

Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn rondom verlichting in verschillende woonstijlen! De voorbeelden die ter inspiratie in dit artikel zijn gegeven, zijn zelfs maar één van de velen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden binnen bovenstaande woonstijlen, maar ook in andere. Keuze genoeg dus!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.