Het ideale vloerkleed voor je appartement

Een vloerkleed ligt aan de basis is voor de verdere inrichting van je appartement. Het gebruik van karpetten wordt dan ook steeds populairder.

Gepubliceerd: 31 mei 2018

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (onder meer katoen, velours en hoogpolig), figuren (grafisch, vierkant en langwerpig), kleuren en formaten. Leuk is om een extra accent van je zithoek te maken met je vloerkleed. Daarnaast kan het kleed dienen als zelfstandig object in de ruimte. Bovendien is het ook mogelijk te combineren met andere soorten vloerbedekking als vinyl, linoleum, parket, laminaat of natuursteen.

Verleng de levensduur

De basis van een lange levensduur van je vloerkleed is zo'n twee keer per week stofzuigen. Zowel voor het verwijderen van stof en vuil als voor het oprichten van de platgelopen pool is dit noodzakelijk. Het is verstandig afwisselend in de lengte- en in de breedterichting te stofzuigen. Bij kleden met een hoge pool (30 of 60 mm) is het noodzakelijk om de meest belopen plaatsen (looppaden) om de maand een keer op te borstelen. Zo bevorder je zowel het uiterlijk als de levensduur van het vloerkleed.

Voor het verwijderen van vlekken is snel handelen essentieel. Neem de vlek zo snel mogelijk op met tissues/keukenpapier, of liever nog met een sterk absorberend ‘zeemblok’. Schep vaste stoffen op met een lepel. De vlek deppen en nooit wrijven. Werk altijd van buiten naar binnen om uitbreiding van de vlek te voorkomen. Maak de tapijtpool niet te nat en gebruik geen wasmiddelen. Soms ontstaan er grillige plekken in een vloerkleed. De verschijnsel wordt omschreven als ‘shading’. Bij een nieuw karpet met een gesneden pool zullen de pooltjes vrijwel rechtop staan en veel licht absorberen. We zien een mooie volle tint. Als er enige tijd over gelopen is, zal op de veel belopen plaatsen de pool enigszins naar een richting gaan ombuigen. Daardoor valt het licht op de zijkant van de poolgarens, die veel meer licht kunnen weerkaatsen. Het kleed lijkt daardoor op die plaatsen lichter van kleur. Het betreft een optisch effect en heeft niets te maken met verkleuring.

Geluidsoverlast

Hoewel tapijt voor jezelf erg prettig en warm aan de voeten is, kan dit wel voor overlast zorgen bij de buren. Zeker als de onderkant van jute of gestreken latex is gemaakt. Daarom heb je ondertapijt nodig: dit zorgt voor extra veerkracht! Voor ondertapijt kun je onder andere denken aan bijvoorbeeld vilt en schuimrubber.

Inpiratie voor vloerkleden voor je appartement vind je bij Tapeso.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.