Bewoner wordt de dupe van een flinke brand bij de buren

De VvE had geen geldige opstalverzekering meer waardoor het pand niet kan worden herbouwd.

Gepubliceerd: 19 mei 2019

Een brand flinke brand bij de buren heeft rampzalige gevolgen voor een bewoner van een appartement in Den Haag. Met meer dan 70.000 euro aan schade en een niet geldige verzekering kan het pand niet worden herbouwd.

“We hadden het huis gekocht met de opstalverzekering.” vertelt de bewoner aan Omroep West. “Op papier klopte het allemaal. Maar blijkbaar is er ergens iets misgegaan en heeft de voorzitter van de VvE hem laten verlopen. Daardoor zitten wij nu met de problemen.”

Of het huis herbouwd zal worden is de vraag. De woning is onbewoonbaar verklaard, het slachtoffer heeft geen budget om een aannemer aan het werk te zetten en de verzekering is er niet. “De brand is niet onze schuld, de opstalverzekering is ook niet onze schuld. We voelen ons wel redelijk genaaid”, vertelt Kevin, het slachtoffer van de brand.

Een vriend van Kevin is een crowdfunding gestart. Daarmee is ondertussen 2300 euro opgehaald van de nodige 70.000 euro.

Bronnen: amweb en Omroep West
Foto: Omroep West

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.