Appartementen verkopen in Amsterdam? Winstgevende business!

Beleggen in vastgoed is een enorm winstgevende business en een makkelijke manier om geld te verdienen.

Gepubliceerd: 13 december 2017

Bij de koop- en verkoop van appartementen gaan behoorlijke geldbedragen om, en hierdoor kunnen de winsten flink oplopen. Het is niet voor niet dat veel mensen het kopen en vervolgens verkopen van woningen een lucratieve business vinden.

Of je nu 3 appartementen in je portfolio bezit, of honderden woningen uit maatschappen; het is winstgevende business! Vastgoed is een manier van investeren die potentieel veel winst met zich mee kan brengen. Van de andere kant vereist het natuurlijk ook een vrij hoge basisinvestering. Waar en hoeveel je gaat investeren ligt natuurlijk aan je startbudget.

Basisinvestering

Om je eerste investering te doen heb je startkapitaal nodig. Vaak komt deze basis uit spaargeld, een erfenis of zelfs een meevaller van een andere belegging. Velen beginnen dan ook met de aankoop van een appartement in de lagere prijsklasse. Je zou dit nog voordeliger kunnen maken door desbetreffende woning tijdelijk als eigen woonruimte te gebruiken. Zo bespaar je kosten op rent of hypotheek, en voorkom je reistijd- en kosten voor eventuele verbouwingen. Het is namelijk altijd verstandig om een appartement van lagere kwaliteit voor een laag bedrag aan te kopen. Op deze manier kun je met een relatief kleine investering, de kwaliteit (en dus de waarde) van het appartement snel verhogen!

Budgettering en aankoop

Duik niet onbezonnen in het beleggingsavontuur. Maak voor aankoop een duidelijk budget plan en stel bedragen vast voor zowel aankoop als investering. Houd deze bedragen gedurende het project als leidraad om verlies of teleurstellingen te voorkomen. Ben je nieuw tot deze manier van beleggen? Begin dan met een kleine investering en gebruik deze als leermoment voor toekomstige investeringen. Zo bouw je stukje bij beetje aan je vastgoed CV!

Oud- of nieuwbouw

Begin niet zomaar aan projecten waar je de juiste contacten niet voor hebt. Wanneer alle klussen uit handen gegeven moeten worden lopen kosten al snel op. Neem deze overwegingen ook mee bij de uiteindelijke aankoop. Het kan maar net het verschil zijn tussen het investeren in oud- of nieuwbouw. Het voordeel van nieuwbouw is dat deze huizen ‘op plan’ aangekocht kunnen worden en je hierdoor dus een kale woning hebt. Deze kale woning is een stuk goedkoper dan wanneer het volledig afgewerkt is. Direct na afwerking stijgen ze dan ook behoorlijk in prijs. Ben je vertrouwd in de bouwsector? Dan kun je ook de aankoop van een oude woning overwegen en deze, mede met eigen inzet, naar een nieuw, modern niveau tillen.

Wanneer ga jij beginnen?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.