Een appartement in Frankrijk kopen

Dure vakantiehuisjes huren in het hoogseizoen, een jaar voorafgaand aan een vakantie omdat alles anders volgeboekt is?

Gepubliceerd: 05 oktober 2017

Een appartement huren waar op internet mooie foto’s van zijn afgebeeld en er bij aankomst achter komen dat het niet in de verte daarop lijkt? Je bent er allemaal vanaf als je ervoor kiest je eigen appartement in het buitenland te kopen. In Frankrijk bijvoorbeeld, al jaren het meest favoriet vakantieland onder Nederlanders. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het kopen van een appartement in Frankrijk?

Locatie van het appartement

Wil je meerdere keren per jaar een vakantie doorbrengen in het appartement, en hier niet al teveel reiskosten aan kwijt zijn? Kies dan zorgvuldig de locatie van het appartement in Frankrijk uit. Is de plaats het hele jaar door bereikbaar? Hoelang duurt een enkele reis? Welke vormen van vervoer zijn er? En wat zijn de kosten van een retourtje?

Vergelijk de prijzen van het appartement

Een appartement in Frankrijk kan bij verschillende makelaars te koop staan, voor verschillende prijzen. Goed vergelijken en onderhandelen dus.

Een aankoopmakelaar inhuren

Omdat een appartement in het buitenland kopen toch iets ander is dan onroerend goed in Nederland, wordt aangeraden om een aankoopmakelaar in te huren die veel kennis heeft over de lokale vastgoedmarkt.

De koop!

Heb jij je ideale appartement gevonden, ben je na bezichtigingen en onderhandelingen een prijs overeengekomen en is de verkopende partij nu met een koopovereenkomst gekomen? Om precies te weten wat hierin staat is het verstandig een vertaalbureau Frans in te schakelen.

Het appartement renoveren

Ga jij voor een klusproject? Informeer dan vooraf of er restricties zijn aan de mogelijkheden tot verbouwen doordat het gaat om beschermd gebied of een monument. Aangezien er veel tijd en energie in een renovatie kan gaan zitten, kun je ook een bouwbedrijf inhuren. Niet bekend met technische termen in het Frans? Laat je projectopdracht en ontvangen offertes vertalen door dit vertaalbureau uit Utrecht.

Voordelen van het kopen van een appartement

Een appartement in Frankrijk geeft je de mogelijkheid op het moment dat jij dat wilt, druk en koud Nederland te ontvluchten. De voordelen van een appartement ten opzichte van een huis? Een appartement is gemakkelijker voor een bepaalde tijd onbewoond achter te laten en eenvoudiger te verhuren op de momenten dat jij er geen gebruik van maakt.

Tip: Kopen in het laagseizoen

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een appartement in Frankrijk, kun je dit het beste in het laagseizoen doen. Makelaars hebben het rustiger en willen toch graag nog iets verkopen, en bovendien zijn de prijzen iets lager.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.