Rendement van een tweede huis

Oostenrijk heeft het beste van beide werelden. In de winter is het er helemaal wit en sneeuwt het of schijnt de zon. Een echte winter nog dus. Voor de wintersport in Oostenrijk dan ook een populaire bestemming.

Gepubliceerd: 10 maart 2016

In de zomer daarentegen komt er een groen en lieflijk berglandschap tevoorschijn. Je kunt hier in de zomer dan ook genieten van verschillende activiteiten, zoals wandelen. Branson Atterbury stelt ook dat de temperatuur in Oostenrijk in de zomer hoger ligt dan in Nederland of België. Dit doordat het land zuidelijker ligt.

Branson Atterbury van huis kopen oostenrijk.nl is een deskundige op het gebied van het aankopen van woningen als een investering. Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een tweede woning in Oostenrijk dan kan hij je adviseren en de wet- en regelgeving uitleggen. Het sparen van geld bij de bank schiet niet echt meer op en aandelen zijn een onzekere factor, dus de meeste mensen die op zoek zijn naar een tweede woning in Oostenrijk doen dit om een rendement uit deze investering te halen. Op een tweede woning zit vaak een rendement van zes tot negen procent. Oostenrijk is een populaire keuze, omdat de huizenmarkt erg stabiel is, zelfs nu in de crisis. De prijzen zijn zelfs een beetje gestegen. Koop je een tweede woning in Oostenrijk en verhuur je deze een groot deel van het jaar, dan kun je er een behoorlijk rendement op krijgen.

Dit verhuren van woningen is in Oostenrijk erg makkelijk. Het land heeft namelijk twee lange seizoenen, namelijk het lange wintersportseizoen en de lange zomer. De zomer trekt vooral toeristen die op zoek zijn naar rust, natuur en een actieve vakantie. Daarnaast is Oostenrijk centraal gelegen in Europa. Hierdoor is het land voor allerlei verschillende landen erg makkelijk te bereiken, voor zowel mensen uit West-Europa, als Oost-Europa en zelfs af en toe het Midden-Oosten. En deze toeristen zijn allemaal op zoek naar een plek om te overnachten.

Dit is precies waar investeerders naar op zoek zijn, de zekerheid van een gedegen rendement. Uiteraard moet er belasting betaald worden over de huuropbrengst, maar er is een vrijstelling van elfduizend euro per persoon. Daarnaast zijn de hypotheek en bijkomende kosten aftrekbaar. Aan het eind van de streep komt het er vaak op neer dat er (bijna) geen belasting betaald hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat een rendement van zes tot negen procent absoluut haalbaar is. Mocht je bijvoorbeeld twee ton hebben geïnvesteerd, dan kan dit wel twaalf tot achttienduizend euro per jaar opleveren.

De wet- en regelgeving die Oostenrijk heeft opgesteld wat betreft het huren en kopen van woningen is wel erg complex en uitgebreid. Branson Atterbury adviseert iedereen die interesse heeft dan ook hulp te vragen aan een professionele en onafhankelijke aankoopbegeleider.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.