Gerelateerde suggesties:

Rendement van een tweede huis

10 maart 2016
Oostenrijk heeft het beste van beide werelden. In de winter is het er helemaal wit en sneeuwt het of schijnt de zon. Een echte winter nog dus. Voor de wintersport in Oostenrijk dan ook een populaire bestemming.
LEES VERDER

In de zomer daarentegen komt er een groen en lieflijk berglandschap tevoorschijn. Je kunt hier in de zomer dan ook genieten van verschillende activiteiten, zoals wandelen. Branson Atterbury stelt ook dat de temperatuur in Oostenrijk in de zomer hoger ligt dan in Nederland of België. Dit doordat het land zuidelijker ligt.

Branson Atterbury van huis kopen oostenrijk.nl is een deskundige op het gebied van het aankopen van woningen als een investering. Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een tweede woning in Oostenrijk dan kan hij je adviseren en de wet- en regelgeving uitleggen. Het sparen van geld bij de bank schiet niet echt meer op en aandelen zijn een onzekere factor, dus de meeste mensen die op zoek zijn naar een tweede woning in Oostenrijk doen dit om een rendement uit deze investering te halen. Op een tweede woning zit vaak een rendement van zes tot negen procent. Oostenrijk is een populaire keuze, omdat de huizenmarkt erg stabiel is, zelfs nu in de crisis. De prijzen zijn zelfs een beetje gestegen. Koop je een tweede woning in Oostenrijk en verhuur je deze een groot deel van het jaar, dan kun je er een behoorlijk rendement op krijgen.

Dit verhuren van woningen is in Oostenrijk erg makkelijk. Het land heeft namelijk twee lange seizoenen, namelijk het lange wintersportseizoen en de lange zomer. De zomer trekt vooral toeristen die op zoek zijn naar rust, natuur en een actieve vakantie. Daarnaast is Oostenrijk centraal gelegen in Europa. Hierdoor is het land voor allerlei verschillende landen erg makkelijk te bereiken, voor zowel mensen uit West-Europa, als Oost-Europa en zelfs af en toe het Midden-Oosten. En deze toeristen zijn allemaal op zoek naar een plek om te overnachten.

Dit is precies waar investeerders naar op zoek zijn, de zekerheid van een gedegen rendement. Uiteraard moet er belasting betaald worden over de huuropbrengst, maar er is een vrijstelling van elfduizend euro per persoon. Daarnaast zijn de hypotheek en bijkomende kosten aftrekbaar. Aan het eind van de streep komt het er vaak op neer dat er (bijna) geen belasting betaald hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat een rendement van zes tot negen procent absoluut haalbaar is. Mocht je bijvoorbeeld twee ton hebben geïnvesteerd, dan kan dit wel twaalf tot achttienduizend euro per jaar opleveren.

De wet- en regelgeving die Oostenrijk heeft opgesteld wat betreft het huren en kopen van woningen is wel erg complex en uitgebreid. Branson Atterbury adviseert iedereen die interesse heeft dan ook hulp te vragen aan een professionele en onafhankelijke aankoopbegeleider.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!