4x tips voor het verhuren van je appartement

Of je nu samen gaat wonen, tijdelijk naar het buitenland gaat of je woning maar niet verkocht krijgt; je kunt allerlei redenen hebben om (tijdelijk) te verhuren.

Gepubliceerd: 27 december 2017

Nu is dit natuurlijk niet zomaar geregeld en komt daar nog best wat bij kijken. Om je een handje op weg te helpen hebben we hier vast 4 handige tips en checkpunten voor je op een rijtje gezet. Wie weet ben jij er binnenkort klaar voor en kun je dan eindelijk je huis verhuren!

Is je woning verhuur-klaar?

Zorg ervoor dat je woning in de juiste staat is voor verhuur. Ten eerste moet het natuurlijk voldoen aan de standaard eisen van veiligheid, gezondheid en woonbaarheid. Je bent dan ook verplicht om een rookmelder te plaatsen, het energielabel te bevestigen, en de woning in goede staat af te geven aan de huurder. Verhuur je gemeubileerd? Check dan ook de verhuurbaarheid van meubelstukken in de woning.

Vind je gat in de markt

Of je nu particulier gaat verhuren of de hulp van een makelaar inschakelt; het is belangrijk om te weten wat je woning waard is. Heb je een klein 1-kamer appartement op 20 minuten afstand van het centrum van Borkel & Schaft, dan is deze waarschijnlijk behoorlijk wat minder waard dan eenzelfde appartement hartje Amsterdam. Ook de kwaliteit van de woning komt hier bij kijken; engageer jij het luxe segment van de markt, of kun je beter gaan voor de middenklasse? De juiste prijs-kwaliteit verhouding zal de verhuur van je woning soepel laten verlopen.

Regelgeving en wetten

Ben jij op de hoogte van alle regelgeving en wetten die bij de verhuur van je woning komt kijken? Weet jij bijvoorbeeld aan welke voorwaarden je moet voldoen voor korte verhuur? Of wat voor contract er bij welke looptijd hoort? Als je twijfelt, is het altijd verstandig om de hulp van een professional in te schakelen. Daarbij kan een makelaar je ook op weg helpen met het vinden van de juiste prijs- kwaliteit verhouding.

Het huurcontract

Je kan niet zomaar een paar zinnetjes op papier krabbelen en die creatie door laten gaan als huurcontract. De wet schrijft een aantal vermeldingen voor die tenminste in de huurcontracten moeten worden opgenomen. Daarbij moet je in veel gevallen ook nog een aantal bijlagen toevoegen, waaronder een beschrijving van het pand. Wel kun je altijd specifieke afspraken gemaakt met de huurder, toevoegen in de bijlagen van het contract.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.