Past een infraroodsauna in een appartement?

U hebt een mooi appartement gekocht of gehuurd. Dit wordt zeker voor de komende jaren uw eigen plek die u het liefst zo comfortabel mogelijk inricht.

Gepubliceerd: 29 september 2021

Vergeleken met vrienden die een groot huis hebben, moet u meer rekening houden met de beschikbare ruimte. Een van uw vrienden heeft misschien wel een eigen saunaruimte ingericht. Dat zou u ook wel willen, maar is dat wel mogelijk in een appartement. Hebt u wel eens aan de mogelijkheden van een infraroodsauna gedacht? Een sauna met infraroodstralers hoeft echt niet veel ruimte in te nemen en past dus ook in een appartement.

Hoe werkt een infraroodsauna?

Een klassieke Finse sauna werkt met een combinatie van warmte en luchtvochtigheid. U voelt dat u veel transpireert en dat dit uw lichaam goed doet. Na een sessie in een Finse sauna voel u zich schoon, verkwikt en heerlijk ontspannen. Bij een infraroodsauna is de luchtvochtigheid en de temperatuur niet de doorslaggevende factor. Het is de infraroodstraling zelf die voor een aangename warmte zorgt. Infraroodstraling staat bekend als warmtestraling. Deze onzichtbare straling zendt u zelf ook uit. Met een infraroodcamera of nachtkijkers zoals de politie en het leger hebben, kunt u infraroodstraling zichtbaar maken. Uw huid neemt deze straling direct op en verspreidt het door uw lichaam. Afhankelijk van de soort infraroodlampen die u in een sauna tegenkomt, dringt de straling diep of juist iets meer oppervlakkig door.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna?

Hebt u regelmatig last van stijve of verkrampte spieren? Is spierpijn of rugpijn iets waar u wekelijks mee te maken hebt, of is het zelfs een dagelijks probleem. Doen uw gewrichten regelmatig pijn na een inspanning? In deze gevallen kan een infraroodsauna bijzonder heilzaam werken. U voelt uw gewrichtspijn en spierpijn afnemen en u hebt het idee dat uw lichaam soepeler wordt en meer aankan. Misschien heb je ook wel eens huisproblemen. Het is niet voor niets dat veel dermatologen infraroodstraling gebruiken in hun therapie. Infraroodstraling zorgt voor een efficiënte doorbloeding van de huid, om de warmte van de straling af te voeren. Daarbij neemt het bloed ook verontreinigingen mee. De poriën gaan door de warmte meer open staan, waardoor de huid zich beter kan reinigen.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn ook nadelen aan een infraroodsauna. Als u te lang onder je infraroodlampen blijft zitten, bestaat er een kans op oververhitting. Als u de deur van je sauna open laat staan, is dat probleem al aanzienlijk minder. Voor mensen met hartklachten is een sauna met infraroodstraling ook niet aan te raden. Gebruikt u medicijnen? Overleg met uw huisarts of infraroodstraling in een sauna met uw medicijngebruik samen kan gaan.

In welke maten kunt u een infraroodsauna kopen?

U kunt een infraroodsauna voor één persoon aanschaffen in een klein formaat. Dat past dus prima in een klein kamertje. Een sauna met een hoogte van 2 meter en een breedte en diepte van 90 cm is geschikt voor u alleen en dus gemakkelijk in uw appartement te plaatsen. Liever een sauna voor twee personen? Denk dan aan een breedte en diepte van 100 - 120 cm. Gun uzelf dan nog meer genot en ontspanning en ga voor een sauna met radio en speakers.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.