Mogelijkheden voor het verbouwen van de garage

Eén van de makkelijkste manieren om meer leefruimte te creëren is de garageruimte of een gedeelte daarvan, toe te voegen aan het huis.

Gepubliceerd: 10 december 2016

Onder de garage ligt immers al een fundering en ook beschikt ze negen van de tien keer ook over nutsvoorzieningen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte hoef je soms niet eens veel in te boeten op stallingsruimte. Wat heeft een auto immers aan vierkant meters nodig? Helemaal niet zo veel. Ga maar eens na hoeveel andere spullen we vaak, buiten de auto, nog in de garage kwijt kunnen.

Wat wil je met de ruimte?

Het belangrijkste voordat je aan een verbouwing van een garage denkt, is het plan. Wat wil ik aan ruimte winnen en waarvoor en in hoeverre wil ik aan stallingsruimte voor de auto inleveren? Zeg je van: “de auto gaat er helemaal uit en die zetten we in onder een carport voor de garage,” of “de auto blijft erin en we gaan kijken daar op ruimte te besparen”. Met de eerste optie kan je ervoor kiezen de garagedeur helemaal te laten vervallen, iets wat ook afhangt van wat je uiteindelijk met de ruimte wil gaan doen. Wil je er een muziekstudio, atelier of werkplaats van maken hoeft de bestaande deur er in principe niet uit. Heb je een mooie sectionaal- met inloopdeur en je denkt erover een kantoor aan huis te maken, hoef je ook de deur niet te vervangen. Is het de bedoeling dat de auto toch nog in en uit de garage kan en je heb een deursysteem wat veel plaats inneemt of ontsierend staat zou je erover kunnen denken over te gaan op een buitenwaartse roldeur of openslaande Novadoor garagedeuren.

Kosten en vergunningen

Voor alles, dus voordat je jezelf in je jacuzzi nippend aan je champagne waant, ga je even naar de gemeente voor een melding of de aanvraag van een vergunning. Heb je echt drastische plannen in je hoofd en moeten er muren weggehaald of omgezet gaan worden, laat dan ook even een aannemer langskomen. Die kan je ten eerste meteen een globaal kostenplaatje voorrekenen en hij weet ook of je het bij de gemeente met een melding afkan of een vergunning dient aan te vragen. Lees meer hierover.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.