Uw appartement beveiligen tegen inbraak

Het aantal inbraken in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen.

Gepubliceerd: 02 november 2017

Dit komt enerzijds doordat inbrekers tegenwoordig handige inbraakmethoden hebben en anderzijds doordat veel woningen nog voorzien zijn van oude sloten. Deze oude sloten zijn voor inbrekers doorgaans vrij eenvoudig te forceren. Woont u in een relatief oud appartement en heeft u uw sloten nog nooit vervangen? Dan wordt u binnenkort mogelijk slachtoffer van een inbraak. Om dit te voorkomen, is beveiliging noodzakelijk. Maar hoe beveiligt u uw appartement tegen inbraak?

Hang- en sluitwerk

Om de kans op een inbraak te beperken, is het in eerste instantie verstandig om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk. Dit zijn sloten die voorzien zijn van een keurmerk door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) of over inbraakbeveiliging beschikken. Het kost een inbreker heel wat meer tijd om een dergelijk slot te forceren dan een oud slot. Vergeet ook vooral niet om uw balkondeur, indien aanwezig, van een goed slot te voorzien. Veel inbrekers proberen een appartement namelijk via het balkon binnen te dringen.

Raambeveiliging

Veel mensen denken dat het wel voldoende is wanneer zij enkel de sloten op de toegangsdeur(en) van hun appartement vervangen. Vergis u hier echter niet in. Wanneer het een inbreker namelijk niet lukt om via de deur uw appartement binnen te dringen, zoekt hij doorgaans een andere weg. In dat geval kan hij maar zo proberen via het raam uw appartement binnen te komen. Indien u ook uw ramen voorziet van goede sloten, wordt deze kans al een stuk kleiner.

Elektronische beveiliging plaatsen

Wanneer u zowel uw deuren als ramen voorzien heeft van kwalitatief hang- en sluitwerk, is de kans groot dat uw appartement goed beveiligd is. Een inbraak uitsluiten is echter nooit mogelijk, want een inbreker kan altijd nog een raampje intikken. Bent u nog steeds bang dat er ingebroken wordt in uw appartement? Plaats dan een camera of een alarmsysteem. Wanneer een inbreker in de gaten heeft dat uw appartement voorzien is van een dergelijk systeem, laat hij uw woning waarschijnlijk links liggen.

Hulp bij beveiligen appartement

Het beveiligen van een appartement lijkt misschien makkelijk, maar is in de praktijk vaak een stuk lastiger dan gedacht. Lukt het u niet om bovenstaande maatregelen te nemen en bijvoorbeeld hang- en sluitwerk te plaatsen? Schakel dan een professionele slotenmaker in. Een slotenmaker kan u namelijk helpen bij het beveiligen van uw appartement, waardoor inbrekers nauwelijks nog een kans hebben om binnen te dringen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.