Een draadloze deurbel: ideaal voor appartementbezitters

In veel appartementen in Nederland zit al sinds de oplevering of renovatie dezelfde deurbel.

Gepubliceerd: 06 oktober 2016

Het kan goed zijn dat je liever een andere melodie of beltoon zou willen hebben, maar meestal is dat bij de standaard deurbellen niet mogelijk, zeker niet als die al wat ouder zijn. In oudere appartementen zitten vaak nog de gewone "ouderwetse" deurbellen, waar je niets anders mee kunt dan aanbellen.

Moderne draadloze deurbellen bieden enorm veel mogelijkheden, die veel verder gaan dan alleen aanbellen. Voor bezitters van een appartement is een draadloze deurbel daarom een ideale oplossing. En draadloze deurbellen zijn veel goedkoper dan je zou denken.

Waarom zou je een draadloze deurbel nemen?

Een draadloze deurbel in je appartement heeft veel voordelen ten opzichte van een "bedraadde" deurbel.

Geen kabels trekken door je appartement

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je met een draadloze deurbel geen kabels door je woning hoeft te trekken. Zeker als je met een deurbel meer mogelijkheden wilt hebben dan alleen een beltoon, is het ideaal dat je niet met elektra aan de slag hoeft. Er zijn draadloze deurbellen die werken op batterijen (en daar jarenlang op functioneren) en uitvoeringen die hun voeding uit een stopcontact halen.

Draadloze deurbellen zijn niet duur

Een goede draadloze deurbel is zeker niet duur. Een basisset koop je al vanaf vijftien tot twintig euro. Wil je een draadloze deurbel meer mogelijkheden of een uitbreiding van de basisset, dan betaal je natuurlijk wel wat meer.

Groot bereik in je appartement

De meeste draadloze deurbellen hebben een bereik van 50 tot en met 75 meter, ook als er zich muren, deuren en kasten tussen bevinden. Voor veruit de meeste appartementen in Nederland is dat voldoende. Heb je het geluk dat je een groter appartement hebt, dan zijn er ook veel modellen die een bereik van meer dan 100 meter hebben en zelfs tot 250 meter ver kunnen gaan.

Geluid, trillen of lichtsignaal

Bij een draadloze deurbel kun je kiezen uit verschillende beltonen. Ook het volume van het geluid kun je zelf instellen. Dat is wel zo handig als je het standaardvolume van een bel storend vindt of niet tevreden bent over de melodie van je bel.

Je kunt er ook voor kiezen om een draadloze deurbel te nemen die in plaats van geluid een trilsignaal of lichtflits geeft. Een handige optie voor appartementbewoners die bijvoorbeeld hardhorend zijn of door wisseldiensten niet overdag uit bed gebeld willen worden. Het is bij veel draadleuze deurbellen ook mogelijk om het geluid tijdelijk uit te schakelen en te vervangen door een trilsignaal of lichtflits.

Trends op het gebied van draadloze deurbellen

Naast al de genoemde mogelijkheden om bijvoorbeeld de melodie en het volume van de deurbel naar jouw smaak in te stellen, bieden draadloze deurbellen tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden dan een traditionele deurbel.

In de laatste jaren zijn de toepassingsmogelijkheden van draadloze deurbellen enorm toegenomen. Je kunt een draadloze deurbel tegenwoordig uitstekend gebruiken om je huis beter te beveiligen. En met de integratie met Wifi en internet kun je zelfs als je niet thuis bent zien wie er bij je aanbelt.
We noemen hier een aantal ontwikkelingen en trends op het gebied van draadloze deurbellen.

Draadloze deurbellen met een intercom

Er zijn tegenwoordig veel verschillende draadloze deurbellen te koop met een intercom. Zo'n luidsprekersysteem is erg handig als je niet direct de deur van je appartement open wilt doen, maar eerst wilt horen wie er voor je deur staat te wachten. Ook kun je daarmee bijvoorbeeld voorkomen dat je voor niets de trap af hoeft te lopen om de gezamenlijke voordeur open te doen.

Draadloze deurbellen met een camera

Wil je niet alleen horen wie er voor je deur staat, maar dat ook kunnen zien, dan zijn er diverse draadloze deurbellen die uitgerust zijn met een camera. Je kunt op de meegeleverde ontvanger dan direct zien wie er voor je deur staat, waar je je ook bevindt in je appartement. Met het grote bereik bij deze deurbellen kun je zelfs als je bij de buren op bezoek bent nog een onverwachte gast die voor je deur staat begroeten.
De meeste draadloze deurbellen met camera zijn voorzien van krachtige ledverlichting, waardoor je ook 's nachts nog goed kunt zien wie er bij je aanbelt.

Draadloze deurbellen met een bewegingssensor
Er zijn ook diverse draadloze deurbellen met bewegingssensor op de markt. Die kunnen niet alleen dienen als een automatische bel, maar ook als alarmsysteem. Bij dit type draadloze deurbellen kun je zelf het bereik instellen waarop de bel moet afgaan. Je wilt natuurlijk niet dat iedere keer dat als er bij de buren iemand voor de deur staat, ook bij jou de deurbel gaat.

Draadloze deurbellen met mogelijkheid voor MP3

Er zijn ook draadloze deurbellen waarvan je de beltoon zelf kunt bepalen door een geluidsbestand in MP3-formaat te uploaden. Je kunt zo je favoriete nummer als beltoon instellen. Of misschien vind je het leuker om een nummer te kiezen wat over (aan)bellen gaat, zoals "Who can it be?" van Men at Work of "Ring, Ring" van Abba. Dan word je helemaal vrolijk als er iemand bij je aanbelt.

Draadloze deurbellen met wifi

De meest uitgebreide mogelijkheden bieden draadloze deurbellen met Wifi-integratie. Met een speciale app kun je via je smartphone of tablet contact leggen met degene die voor je deur staat. Meerdere gebruikers kunnen via de app tegelijkertijd een melding krijgen van het bezoek. Dankzij de ingebouwde camera op de deurbel kun je de beller zien en met hem praten. Je hoeft daarvoor niet eens thuis te zijn, want zolang je maar een goede internetverbinding hebt kun je contact maken met degene die aanbelt. Je kunt als je dat wilt zelfs op je vakantieadres nog bezoekers te woord staan.

Draadloze deurbellen met wifi zijn ook uitermate geschikt als beveiligingssysteem. Zo kun je foto's en video's maken van degene die voor je deur staat. Veel modellen kun je ook zo instellen dat als iemand een aantal seconden voor je deur staat, er automatisch een pushbericht naar je mobiele telefoon wordt verstuurd. Degene die voor je deur staat hoeft dan nog niet eens aangebeld te hebben om ervoor te zorgen dat je die persoon dan al gezien hebt. Je kunt dan eventueel ook al praten met die persoon, zodat die het idee krijgt dat je wel thuis bent. Dat geeft wel een veilig gevoel als je niet in de buurt van je appartement bent.

Tot slot kun je bepaalde draadloze deurbellen met wifi ook gebruiken in combinatie met een elektrische deuropener. Daarmee kun je de voordeur van je appartement op afstand voor een korte periode open doen. Je hoeft dan dus niet meer voor je op vakantie gaat sleutels aan familie, vrienden en kennissen te geven, maar geeft ze van afstand toegang als ze voor je deur staan. En dat is natuurlijk erg handig als je zelf een keer je sleutels thuis hebt laten liggen en de deur achter je dicht hebt getrokken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.