Bijzonder zonnesysteem voor VvE Het Nieuwe Land

Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker.

Gepubliceerd: 23 juni 2015

Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker. Vanaf komende week kunnen de bewoners van het wooncomplex Het Nieuwe Land gebruik maken van duurzame zonnestroom van eigen dak. Maar liefst 209 zonnepanelen leveren stroom aan de 45 appartementen in het complex. Bijzonder aan het project is dat het voor een deel gefinancierd is via crowdfunding. Bovendien is het voorzien van de nieuwe technologie Herman de Zonnestroomverdeler. Initiatiefnemer van het project is Spijkerenergie.


Spijkerenergie is een buurtinitiatief dat een duurzaam Spijkerkwartier nastreeft. Bestuurslid Patrick Hoogenbosch was degene die de duurzame kansen zag voor het pand aan het Nieuwe Land. De VvE was van begin af aan positief over de plannen en Hoogenbosch besloot er werk van te maken. Een uitdaging was dat een groot deel van het pand eigendom is van Volkshuisvesting Arnhem.

Ook zij zagen de potentie van de plannen en besloten in het belang van hun huurders hun steun uit te spreken voor het project. Uiteindelijk besloten bijna alle 45 bewoners van het pand tot deelname aan het project. De zoektocht naar een uitvoerder van het project leidde naar de Amsterdamse firma LENS Energie dat met hun uitvinding Herman de Zonnestroomverdeler een goede oplossing heeft voor het verdelen van stroom binnen wooncomplexen. Om de financiering rond te krijgen werd besloten een deel van de financiering via crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Deelnemers konden geld inleggen tegen een aantrekkelijk rendement. Het bedrag dat op deze manier bij elkaar werd verkregen, werd in de vorm van een subsidie verdubbeld door de provincie Gelderland. Op deze manier werd een bijzonder project op een bijzondere manier gerealiseerd. Op dinsdag 23 juni wordt het systeem officieel in gebruik genomen door initiatiefnemers en gebruikers.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.