Gerelateerde suggesties:

Bijzonder zonnesysteem voor VvE Het Nieuwe Land

23 juni 2015
Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker.
LEES VERDER

Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker. Vanaf komende week kunnen de bewoners van het wooncomplex Het Nieuwe Land gebruik maken van duurzame zonnestroom van eigen dak. Maar liefst 209 zonnepanelen leveren stroom aan de 45 appartementen in het complex. Bijzonder aan het project is dat het voor een deel gefinancierd is via crowdfunding. Bovendien is het voorzien van de nieuwe technologie Herman de Zonnestroomverdeler. Initiatiefnemer van het project is Spijkerenergie.


Spijkerenergie is een buurtinitiatief dat een duurzaam Spijkerkwartier nastreeft. Bestuurslid Patrick Hoogenbosch was degene die de duurzame kansen zag voor het pand aan het Nieuwe Land. De VvE was van begin af aan positief over de plannen en Hoogenbosch besloot er werk van te maken. Een uitdaging was dat een groot deel van het pand eigendom is van Volkshuisvesting Arnhem.

Ook zij zagen de potentie van de plannen en besloten in het belang van hun huurders hun steun uit te spreken voor het project. Uiteindelijk besloten bijna alle 45 bewoners van het pand tot deelname aan het project. De zoektocht naar een uitvoerder van het project leidde naar de Amsterdamse firma LENS Energie dat met hun uitvinding Herman de Zonnestroomverdeler een goede oplossing heeft voor het verdelen van stroom binnen wooncomplexen. Om de financiering rond te krijgen werd besloten een deel van de financiering via crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Deelnemers konden geld inleggen tegen een aantrekkelijk rendement. Het bedrag dat op deze manier bij elkaar werd verkregen, werd in de vorm van een subsidie verdubbeld door de provincie Gelderland. Op deze manier werd een bijzonder project op een bijzondere manier gerealiseerd. Op dinsdag 23 juni wordt het systeem officieel in gebruik genomen door initiatiefnemers en gebruikers.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!